OTVORENO PISMO PROF. MARKA MATOLIĆA ŽUPANIJSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE ŽUPANIJE POSAVSKE O PROTUZAKONITOM I NEPRIMJERENOM POSTUPANJU ŽUPANIJSKOG INSPEKTORA

Ne želeći iznositi cijeli slučaj u javnost i tako dodatno potpirivati strasti, obratio sam se internim dopisom Županijskoj upravi za inspekcijske poslove u kojem sam tražio da mi se odgovori na pitanja o opravdanosti postupaka županijskog inspektora. Odogovor koji sam dobio nije se osvrnuo niti na jedno od postavljenih pitanja. Osoba koja mi je odgovorila pokušala je uraditi „spin“, govoreći o mojim odgovornostima, od kojih ja ne bježim i pred kojima ću odgovarati pred nadležnim sudom.
U dopisu koji sam im poslao tražio sam samo da mi se odgovori jesu li postupci županijskog inspektora u skladu s propisima, ne i o propitivanju mojih odgovornosti, jer je isti županijski inspektor, po mome mišljenju, prekršio nekoliko zakonskih odredbi kojih se morao držati.
Sam odgovor koji sam dobio također ima neke elemente protuzakonitih radnji, primjerice kršenje čl. 11. st. 4 Zakona o slobodi pristupa informacijama u FBiH koji glasi: „Javni organ nije ovlašten da ispituje opravdanost ili da zahtijeva obrazloženje zahtjeva”, dok pisani odgovor koji sam dobio od Županijske uprave za inspekcijske poslove počinje riječima: “Vaše ‘’pritužbe’’ da ih tako nazovem, na postupanje Županijskog inspektora su samo paušalni navodi, ničim potkrijepljeni i zaista neutemeljeni.”
Kako su moje „pritužbe“ izgledale dajem na uvid i široj javnosti i stručnjacima, koje pozivam da se uključe u raspravu. Obraćam se u obliku otvorenog pisma na koje, ovaj put javno, molim odgovor na konkretno postavljena pitanja.

***

Dana 11. ožujka ove godine u supermarketu Maxi u Trećoj ulici u Orašju odigrala se ova scena.
Čekajući u redu na kasi, s artiklima u ruci, prišao mi je nekakav gospodin u civilu, bez ikakve akreditacije ili vidljivih obilježja službene ovlaštene osobe ili nečega sličnog, odjeven dakle kao svaki obični građanin. Gospodin me nije pozdravio, nije se niti predstavio, prva rečenica koju mi je uputio bila je, doslovno citiram:
„Imaš li masku?“.
Masku nisam imao na licu, pa sam mu odgovorio da nemam. Gospodin je potom rekao, opet citiram:
„Kad završiš dođi tam“, i pokazao na pult u pekari „Kajzerica“ koja se nalazi u sklopu supermarketa.
Ovo je sav razgovor između mene i tog gospodina koji se odigrao pred više svjedoka od kojih najmanje tri poznajem i koji će sigurno potvrditi moju priču.
Razgovoru nisam pridavao nikakav značaj, a najmanje sam mogao pomisliti da se ovako nekulturno i neprofesionalno može ponašati službena ovlaštena osoba.
Završivši kupnju u marketu izašao sam van. Gospodin je tada istrčao za mnom u pratnji policajca u uniformi i ja sam tek tada zaključio da je doista riječ o nekoj inspekciji. Ipak, pošto mislim da nije postupio u skladu s mojim ljudskim i građanskim pravima i da je s namjerom stremio k tome da me kazni, nisam dopustio da me pomenuti gospodin legitimira. Ovdje želim istaći da nisam protivnik propisanih mjera i da sam dobio priliku sigurno bih stavio masku, koju u tom trenutku nisam imao pri ruci.
Ipak, dne 17. ožujka ove godine prekršajni nalog s uplatnicom mi je stigao na kućnu adresu.
Ovim putem obraćam Vam se u cilju razjašnjavanja nekih stvari oko mojih ljudskih i građanskih zakonskih prava.
U prekršajnom nalogu koji sam dobio stoji da sam počinio prekršaj iz čl. 3 st. 2 točka 1 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koji glasi: „Sva fizička i pravna lica moraju dozvoliti zdravstvene i higijenske preglede i savjete, kao i preliminarna medicinska ispitivanja i superviziju, prikupljanje potrebnih nalaza i primjenu ostalih mjera za zaštitu od zaraznih bolesti navedenih u ovom Zakonu“. Kao prvo, nisam bolestan da bi mi se pružali bilo kakvi zdravstveni pregledi i savjeti, niti da bi se na meni vršila bilo kakva medicinska ispitivanja i supervizija. Kao drugo, mislim da osoba koja mi je navedenog dana prišla u supermarketu nije stručna za obavljanje pregleda, medicinskih ispitivanja i prikupljanja nalaza. U najboljem slučaju može biti ovlaštena za široko definiran pojam „primjene ostalih mjera za zaštitu od zaraznih bolesti“, što bi u datom slučaju bila primjena čl. 4. st. 1. točka 2 pomenutog Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, tj. osiguranje materijalnih sredstava za zaštitu od zaraznih bolesti, što dotična osoba nije činila, ukoliko, naravno, pod zaštitom pučanstva od zaraznih bolesti ne smatramo izricanje novčanih kazni.
Ono što sam samostalno zaključio (ne tvrdim da sam u pravu, ali sam zaključio) je sljedeće. Akcija poduzeta protiv mene i ostalih građana navedenog dana u supermarketu i slanjem kazne naknadno na moju kućnu adresu imala je jedan od ova dva smisla:
1. Sprovedena je u sklopu borbe protiv koronavirusa s kojim se neuspješno borimo već godinu dana
2. Sprovedena je u cilju kažnjavanja građana

Ad. 1.
Ukoliko je moj zaključak pod stavkom 1 ispravan, molim da mi se odgovori na sljedeća pitanja:
a) Zašto ovlaštena osoba (ako je to doista) nema akreditaciju s imenom i prezimenom? Zašto nema nikakvu akreditaciju, niti ikakvo vanjsko obilježje službene ovlaštene osobe? Jesu li građani dužni vjerovati svakoj maskiranoj osobi, bez ikakvih akreditacija ili vanjskih obilježja obavljanja službene dužnosti, da su službeni djelatnici?
b) Zašto ovlaštena osoba (ako je to doista) nije spriječila moj ulazak u supermarket iako se nalazila na samom ulazu, odnosno, zašto me nije na ulazu upozorila za masku, nego je sačekala da uđem, pustila me da obavim kupnju, čekam u redu na kasi a potom me pokušala kazniti? Ona je, dakle, propustila spriječiti me u nenamjernom činjenju prekršaja koji sam po uručenom mi prekršajnom nalogu počinio, i učinila je to svjesno.
c) Zašto se ovlaštena osoba (ako je to doista) nije predstavila?
d) Zašto me ovlaštena osoba (ako je to doista) nije upitala imam li zdravstvenih problema zbog kojih ne mogu nositi masku?
e) Zašto me ovlaštena osoba (ako je to doista) nije upitala jesam li u finacijskim mogućnostima priuštiti sebi jednokratne maske svaki dan? Ili s maskama samo treba zadovoljiti formu nošenja, čak i ako jednokratnu masku nosimo više puta te ona tako postaje beskorisna?
f) Zašto me ovlaštena osoba (ako je to doista) nije odmah uputila van marketa nego me je pustila da obavim kupnju? I ako mi je već dozvolila da obavim kupnju do kraja, zašto mi nije barem naredila da stavim masku ili mi čak ona sama dala masku? (Predviđeno čl. 4. st. 1. točka 2. pomenutog Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti)
g) Najbitnije, zašto je ovlaštena osoba (ako je to doista) odmah težila samo tome da mi napiše kaznu?
h) U kratkoj raspravi koja je nastala ispred supermarketa i kojoj su svjedočili brojni prolaznici, ja sam neidentificiranog gospodina upozorio na grube previde i pogreške koje je načinio. Umjesto da ozbiljno shvati moja upozorenja i promijeni pristup, on je i dalje arogantno inzistirao samo tome da mi napiše kaznu. Pošto je to sigurno učinio iz povrijeđene mu sujete, molim Vas da mi date mišljenje ima li tu elemenata zlouporabe službenog položaja?

Ako su neki od navedenih postupaka ovlaštene osobe u skladu s njenim ovlaštenjima, molim Vas da mi precizno, s članom i stavkom, navedete zakon ili podzakonski akt koji joj takva ovlaštenja daju. Ako neki od navedenih postupaka ovlaštene osobe nisu u skladu s njenim ovlaštenjima, molim Vas da se ta osoba pozove na odgovornost i izrekne joj se barem usmena opomena.
Prema mome mišljenju, ako je osoba koja je učestvovala u ovome događaju doista državni službenik, tada ona nije postupila u skladu s čl. 17. st. 7., Zakona o državnoj službi u FBiH jer je prekršila odredbe Etičkog kodeksa za državne službenike u FBiH čl. 12., st. 1.; i čl. 12. st. 2., koji je (kodeks) propisan navedenim zakonom. Ponašanje osobe također nije u skladu niti s čl. 55., st. 1. i čl. 55. st. 2. točke d., j., k., također propisanih Zakonom o državnoj službi u FBiH.

Ad. 2.
Ukoliko je, pak, ispravan moj zaključak pod stavkom 2, odnosno kako je čitava akcija preduzeta u cilju naplaćivanja kazni građanima i nema veze s epidemiološkom situacijom, u tom slučaju nemam nikakvih pitanja, bespogovorno prihvaćam kaznu i unaprijed zahtijevam da mi se preračuna u zatvorsku ili društveno koristan rad, jer iako sam fakultetski obrazovana osoba, od završetka školovanja nemam posao pa ni stalna primanja, te kaznu nisam u mogućnosti platiti.