Po tko zna koji put: Policija zatekla UG. objekat “Leo” u prekoračenju radnog vremena

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske PS Orašje zatekla je jučer u prekoračenju radnog vremena UG objekt “Leo” u Ugljari.

-dana 07.04.2017 godine u 00.30 sati patrola PS orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

Nije ovo prvi puta da je policija zatekla UG. objekt “Leo” u prekoračenju radnog vremena. I prošlom tjednu policija je također, između ostalog, zatekla UG. objekt “Leo” u prekoračenju radnog vremena, što se može vidjeti iz policijskog izvještaja.




– Dana 29.03 u 00.25 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Leo“ u Ugljari. O zatečenom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje

-Dana 28.03.2017 godine službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena ug.objekata na području općine Orašje zatekli „Simply“ u Orašju i „Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

Leo nije jedni ugostiteljski objekt koji ne poštuje propise o radnom vremenu. Činjenica da brojni Ug objekti krše propise o radnom vremenu govori nam da se vlasnicima tih objekata isplati kršiti zakon, jer je zarada od kršenja zakona veća od potencijalne kazne, tako da se isplati riskirati.

Ako već država želi uvesti reda u vezi pitanja radnog vremena UG objekata, onda se moraju propisati veće kazne i zakoni se moraju primjenjivati jednako za sve Ug objekte, kako ne bi došlo do nelojalne konkurencije na način da se jedne kažnjava za prekoračenje radnog vremena, a drugim se gleda kroz proste.

Autor: Mario Pejić