Policijska racija u S clubu: MUP ŽP mijenja priču, Sova i S club se prepucavaju preko društvenih mreža

Na Uskrs u ranim jutarnjimi satima, policijski službenici uprave policije MUP-a Županije Posavske zajedno s policijskim služenicima Uprave policije Federacije BiH izvršili su policijsku raciju u ugostiteljskom objektu S- Club kao i u pripadajućem parking prostoru koji se nalazi u mjestu Ugljara. Na prvobitnom izvješću MUP-a ŽP nije objavljeno što su policajci tražili i da li su što pronašli.  Jedino je još u drugim izvješćima navedeno kako su dvije osobe prijavljenje za remećenje javnog reda i mira radi omaložavanja policijskih službenika.

-Dana 17. travnja 2022. godine u vremenu od 00,20 do 04,00 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Posavske su zajedno s policijskim službenicima Uprave policije F BiH izvršili policijsku raciju u ugostiteljskom objektu S-Club kao i pripadajućem parking prostoru a koji se nalazi u mjestu Ugljara, općina Orašje, izvijestili su na prvom izvješću iz MUP-a ŽP.

Reagirali iz S cluba

Nakon racije o samom događaju oglasili su se na Fan stranici S CLUBA. U priopćenju su naveli kako u S clubu nije pronađeno ništa, kako se racija mogla obaviti u bilo koje vrijeme te su kritizirali rad i profesionalnost policije optužujući pripadnike policije da su ukrali novac i neprofesionalno postupali prema gostima kluba. Također neizravno na stranicama S Cluba za raciju su optužili konkurentni disko klub Sovu, bez da su direktno naveli naziv kluba.

– Jel ono vlasnik konkurentne diskoteke bivši gradonačelnik Orašja, zatim bivši zapovjednik policije Orašja i bivši ministar unutarnji poslova Županije Posavske, samo pitam za druga, objavili su na fan stranici S cluba.

 

Odgovorili iz Sove

Na odgovor iz konkurentnog disko kluba Sova nije trebalo dugo čekati. Na njihovoj Facebook stranici objavili su poduži članak s naslovom “OSVRT NA DOGAĐAJE U GRADU”

U članku su odbacili optužbe da je disko klub “Sova” poslao policiju u S club kako bi privukao promet iz konkuretntnog kluba. Optužili su konkurenti klub za skupljanje jeftinih političkih poena te su zaprijetili ako se optužbe nastave, da će poduzeti odgovarajuće mjere, ne precizirajući o kakvim mjerama se radi. Poput kolega iz S Cluba iz Sove nisu nigdje direktno spomenuli S club.

-Najoštrije se ograđujemo od svih insinuacija i optužbi koje se “Sova Night” Clubu stavljaju na teret od strane jednog ugostiteljskog objekta. Nažalost, dovedeni smo u ovu situaciju da nas ugostiteljski objekt, koji je iz istoga grada konstantno BLATI I NEOSNOVANO OPTUŽUJE za sve loše stvari koje se njima dogode, da mi iza toga stojimo, da im mi to namještamo, da se “zna kome to odgovara”, uključuju tu i našega člana obitelji, da mu policija pogoduje kao “bivšem šefu” ,a naravno da nitko s tim nema veze, niti to koga zanima u našem clubu.
Pazite, da mi kao obični građani imamo moć da Federalnu policiju pošaljemo u drugi ugostiteljski objekt u kontrolu i da mi sugeriramo Sudu da izda naredbu za pretres, kao da je to samo tako, da tu nisu potrebne određene provjere, dokazi itd…stvarno nigdje veze, dio je priopćenja objavljenog na Facebook stranici Sove night kluba.

 

Ponovno se oglasio MUP ŽP

Nakon velikog interesa javnosti i rasprave na društvenim mrežama ponovno su se oglasili iz MUP-a ŽP, sada s novim priopćenjem u kojem tvrde da su u klubu pronašli materijale koje svojim izgledom podsjećaju na drogu. Iz MUP-a ŽP opet nisu naveli kod koga su našli navedene materijale, a nisu ni objavljenje slike. Postavlja se pitanje zašto MUP nije u prvom izvješću pisao o pronalasku zabranjenih materijala, ako su već pronađene.

-Uzimajući u obzir veliki interes obavještavamo građane i javnost da su 17. travnja 2022. godine u vremenu od 00,20 do 04,00 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Posavske asistirali službenicima Federalne uprave policije pri izvođenju operativno-taktičke radnje „Policijske racije“ koja je provedena u ugostiteljskom objektu „S-Club“ koji se nalazi u mjestu Ugljara, općina Orašje.

U skladu s prethodno prikupljenim operativnim saznanjima, a na temelju naloga suca Općinskog suda u Orašju, u sklopu policijske racije, izvršene su pretrage više osoba zatečenih u spomenutom ugostiteljskom objektu kao i pretrage više vozila koja su se nalazila na parking prostoru navedenog objekta.

Provodeći operativno taktičku radnju „policijsku raciju“ te izvršenim pretragama pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain kao i predmeti odnosno pomagala koja se koriste za vršenje kaznenih djela u vezi zlouporaba opojnih droga.

Tijekom trajanja policijske racije dvije osobe su uhićene od strane policijskih službenika MUP-a Županije Posavske zbog upornosti u činjenju prekršaja, dok su pronađene materije i predmeti privremeno oduzeti od strane policijskih službenika Federalne uprave policije i isti će nastaviti s mjerama i aktivnostima na procesuiranju počinitelja kaznenih djela u vezi sa zlouporabama opojnih droga, navedeno je u novom izvješću.

 

Autor: Mario Pejić