Predsjednik vlade ŽP Marijan Klaić sastao se s predstavnicima Vijeća mladih FBIH

Foto: Facebook vijeće mladih

Danas je u prostorijama zgrade Vlade Županije Posavske, predsjednik Vlade, gospodin Marijan Klaić, primio predsjednika Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončara, prenose na Facebook stranicama Vijeća mladih FBIH

Sastanku su nazočili i predstavnici Vijeća mladih sa područja Županije Posavske. Na sastanku se razgovaralo o situaciji u ovoj županiji, problemu nezaposlenosti, implementaciji Zakona o mladima FBiH, izdvajanjima za mlade iz proračuna, grantovima za mlade, mogućnostima odrađivanja prvog radnog iskustva, poticajima za mlade poduzetnike i obrtnike, studentskim stipendijama i mnogim drugim temama.

Gospodin Klaić je istaknuo da njegova vlada u sladu s mogućnostima pomaže mladima, te da su u prošloj godini omogućili prvo radno iskustvo za 124 mlade osobe. Rekao je da Vlada izdvaja određena sredstva za poticaje mladima, prvenstveno u oblasti poljoprivrede, jer je ovaj kraj oduvijek pogodan za tu vrstu djelatnosti.

Zaključak sastanka bio je poboljšati suradnju s mladima, te intenzivno raditi na poboljšanju položaja za mlade kroz različite programe i pokušati smanjiti odlazak mladih.
Sastanak Upravnog odbora Vijeća mladih Federacije biti će održan ovog vikenda u Orašju.