Priopćenje MUP-a ŽP: Stanje sigurnosti u lipnju “zadovoljavajuće”

Na službenim stranicama MUP-a ŽP objavljene su informacije o stanju sigurnosti za 6 mjesec 2017 godine. Stanje sigurnosti procjenjuje se mjerenjem iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira te sigurnosti u prometu. Iz MUP-a ŽP su stanje sigurnosti u šestom mjesecu 2017 ocijenilii zadovoljavajućim.




Provale u obiteljske kuće

Iako su iz MUP-a ŽP stanje sigurnosti ocijenili zadovoljavajućim, ono što izdvaja 6. mjesec u odnosu na prethodne  je veliki broj provala u obiteljske kuće, što je sigurno narušilo stanje sigurnosti. Naime u 6 mjesecu prijavljeno je čak 8 slučajeva provala u obiteljske kuće i objekte, a od tog čak pet u jednom danu na početku mjeseca. Zbog provala su dosada prevedene četiri osobe, tri iz Drvente i jedna iz Gradačca.

 

Ostale informacije

Računajući provale u obiteljske kuće u 6 mjesecu je prijavljeno 27 kaznenih dijela, najviše prijava se odnosilo na nanošenje lakših tjelesnih ozljeda te teške krađe. Što se tiče oblasti Javnog reda i mira prijavljeno je 13 slučajeva narušavanja JRIM, a u oblasti prometa prijavljene su 24 prometne nezgode u kojima su teže povrijeđene dvije osobe, a lakše povrede je u prometu zadobilo 10 osoba.

 

Cijelo izvješće MUP-a ŽP o stanju sigurnosti za mjesec lipanj 2017 godine možete pogledati klikom OVDJE

 

Autor: Mario Pejić