Priopćenje sa sjednice vlade ŽP: Vlada odobrila sredstva za izgradnju kipa Posavska žene u Orašju, MUP-u ŽP dala suglasnost za nabavku tri nova službena automobila

Uz presjedanje Marijana Klaića održana je 70 sjednica vlade Županije Posavske. Na sjednici su, između ostaloga, odobrena sredstva za izgradnju kipa Posavske žene u Orašju.

– Za potrebe njegovanja i očuvanja tradicije i kulturne baštine područja Županije Posavske, Vlada je odlučila nabaviti djelo kiparske umjetnosti – kip posavske žene u prirodnoj veličini koja će se postaviti na ulazu u Orašje (kružni tok).  Odobrena su sredstva u iznosu od 32 tisuće KM.



Također na sjednici je vlada donijela odluko o davanju suglasnosti MUP-u ŽP za nabavku tri nova službena automobila. Procijenjena vrijednost nabavke je 90 tisuća KM. Uz tri nova službena automobila, vlada je  MUP-u ŽP dala i suglasnost za nabavku ljetnih radnih odora za policijske službenike. Vrijednost nabavke ljetnih odora procjenjuje se na 46 tisuća KM.

Od strane vlade ŽP na sjednici sredstva su još izdvojena Civilnoj zaštiti u iznosu od 30 tisuća KM, za prijevoz učenika u iznosu od 29.5 tisuća KM, za održavanje manifestacije Dani Tolise u iznosu od 6 tisuća KM, te za održavanje manifestacije Dani općine Domaljevac – Šamac u iznosu od 5 tisuća KM.

 

Izvor: zupanijaposavska.ba

Autor: Mario Pejić

 

 

 

Vlada je