Promocija knjige prostitutka: Plaćanje najma za stan

U sklopu online promocije knjige “Prostitutka” pripremio sam pet isječaka iz knjige. Ovo je prvi, a slijedeći dolaze u narednim danima.

-Kako sam se dogovorio tako sam i učinio, sutra dan sam se zaputio ka stanu od Ines. Vrijeme je bilo oblačno, ali na sreću nije padala kiša. Prije ulaska u stambenu zgradu, nazvao sam vlasnicu da javim da uskoro dolazim. Telefon nije zvonio, a govorna sekretarica ponudila mi je da ostavim poruku. Prekinuo sam vezu i svejedno odlučio platiti stan pošto sam već ranije dogovorio termin kada ću donijeti novce. Pokucao sam, ulazna vrata su se otvorila, ispred mene se pojavila prekrasna mlada djevojka. Odmah sam na njoj primijetio nasmijano lice i dječji osmijeh. Izgledala je zavodljivo i ženstveno, lice i tijelo, sve je bilo u skladu. Gledao sam je dvije – tri sekunde, bilo je nešto zagonetno i izazovno u tom osmijehu, nešto što nisam mogao dokučiti, a to nešto nepoznato, to me je još više privlačilo k njoj. Palo mi je na pamet da je pitam da li želi biti moja cura, ili da joj kažem da je želim odmah sad tu na ovom krevetu što se nalazi u sobi. Naravno nisam to rekao, malo zbunjen rekao sam da sam došao da platim rentu za najam stana.

Nisam se ni predstavio, ona se prva predstavila. Zvala se Lucija i bila je kćerka od Ines, vlasnice stana. Ja nisam imao pojma da Ines ima kćerku i da je kćerka tako zgodna. Pozvala me je da uđem, ponudila me kavom i pićem. Pristao sam, nešto smo čavrljali. Saznao sam da je studentica, studirala je na drugoj godini ekonomskog fakulteta. Bavila se i fitnesom, na tu temu smo prešli kad sam u šali komentirao njezin izgled. Ne znam koliko je vremena prošlo od mog dolaska, no ubrzo se čula buka pred vratima. Vlasnica stana u kojem sam živio, gospođa Ines otvorila je vrata. Pozdravila nas je, a meni se ispričala zbog kašnjenja. Imala je nekih neodgodivih obveza, a baterija od mobitela joj se ispraznila pa nije mogla primiti moj poziv. Ljubazno sam prihvatio ispriku i dao joj novac za stan. Što se tiče Lucije odlučio sam da moram ostati u kontaktu s njom. Našao sam je na Facebooku i poslao zahtjev za prijateljstvo, koji je uskoro bio odobren.

 

Autor: Mario Pejić