Talijanska ambasada uručila laboratorij za ispitivanje kvalitete tla Općini Orašje

User comments

Uručenjem donacije dijela opreme za proizvodnju crijepa firmi Vinković u vrijednosti 10.000 eura, dva viljuškara i električnog paletara firmi Dimtec također vrijednosti 10.000 eura i mini laboratorije za ispitivanje kvalitete zemljišta Općini Orašje završena je pomoć Talijanske ambasade Općini Orašje za oporavak od poplava, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




Laboratorij za ispitivanje tla vrijedan je 33.000 eura, a posebno će dobro doći u budućnosti poljoprivrednim proizvođačima koji će napokon moći ispitati kvalitetu tla prije obrade zemljišta radi boljih poljoprivrednih uroda. Laboratorij će se moći koristiti preko nadležnog županijskog ministarstva i Srednje strukovne škole Orašje.

Načelnik Stanko Vincetić nakon primopredaje opreme u zgradi Općine Orašje zahvalio se na dosadašnjoj pomoći i uručio i zahvalnicu predstavnicima Talijanske ambasade. Projekt pomoći Općini Orašje nakon poplava od Talijanske ambasade realiziran je kroz tri kruga pomoći: pomoć poljoprivrednom sektoru vrijednosti 130.000 eura, sektor malih i srednjih poduzeća vrijednosti 50.000 eura, i pomoć u farmerima peradi – koke nosilje u vrijednosti 80.000 eura. To znači da je Talijanska ambasada u Općinu Orašje uložila 260.000 eura za oporavak od poplava.

 

Preuzeto sa: orasje.ba