U Boku napadnuti policajci: Napadači privedeni, policija koristila i vatreno oružje

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske u Boku je došlo do fizičkog napada na policajce, prilikom čega su policajci zadobili fizičke ozlijede, a jedan  je policajac koristio vatreno oružje, te je hicima upozorenja rastjerao napadače.

Priopćenje MUP-a Županije Posavske o ovom događaju u nastavku prenosimo u cijelosti

– dana 24.11 u 23.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada 3 muške osobe na jednu mušku osobu u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je dolaskom na lice mjesta bila vrijeđana i omalovažavana a potom i fizički napadnuta pri čemu jedan  napadnuti policijski službenik bio prinuđen upotrijebiti vatreno oružje , ispaliti hitac u vazduh , radi upozorenja nakon čega je napad na njih prestao a napadači se dali u bijeg.

Dana 25.11.2018 godine oko 00.05 sati službenici policije su lišili slobode napadače 45 godišnjaka sa inicijalima Đ.K. iz Oštre Luke i  i 27 godišnjeg M.B. iz Beča . Policijski službenici PS Orašje, koji su upućeni na intervenciju i bili fizički napadnuti , su zadobili tjelesne povrede a jedan od njih je i zadržan na liječenju u bolnici u Orašju. O istom je upoznat dežurni tužitelj Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

 

Izvor. MUP ŽP

Autor. Mario Pejić