Usvojen nacrt odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata: Predloženo da disco klubovi rade vikendom do 02:00, a blagdanim do 04:00

Foto_ Internet

Na zadnjoj sjednici općinskog vijeća općine Orašje održanoj u četvrtak općinsko vijeće je usvojilo nacrt odluke o reguliranju radnog vremena ugostiteljskih objekata. Usvojenim nacrtom, između ostalih, regulira se i rad disco klubova, , tako da bi prema predloženom prijedlogu vikendom disco klubovi radili do 02:00, ljeti do 03:00, a na blagdane do 04:00.




-Nacrt Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje izazvao je vijećničku raspravu. Promjena zakonske regulative u predmetnoj oblasti, primjedbe ugostitelja na važeću Odluku, primjedbe građana na dužinu radnog vremena ugostiteljskih objekata i u vezi s tim kršenjem javnog reda i mira razlozi su donošenja nove Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje. Novom Odlukom utvrđeno je vrijeme rada smještajnih objekata, catering objekata, objekata jednostavnih usluga i barova do 24.00 sata, a disco clubova, noćnih barova i klubova do 01.00 sat, s tim da se radno vrijeme može produžiti vikendom najduže za jedan sat. Disco klubovi, noćni klubovi i barovi moći će raditi do 04.00 sata na Veliku Subotu, 1. i 2. dan Uskrsa, danu prije i na Veliku Gospu, Badnjak, 1. i 2. dan Božića, Novu Godinu i Sveta tri kralja, dok će ostali ugostiteljski objekti moći raditi do 02.00 sata na te dane. Za vrijeme ljetnih godišnjih odmora u periodu od 20.07. do 16.08. disco clubovi, noćni klubovi i barovi moći će produžiti radno vrijeme svakim danom do 03.00 sata, a drugi ugostiteljski objekti do 02.00 sata, kao i u periodu od 20.12. do 10.01. U Novogodišnjoj noći radno vrijeme ugostiteljskih objekata je neograničeno, a za vrijeme državnih i vjerskih blagdana može trajati dva sata duže od 24.00 odnosno 01.00 sat. Vijećnici su se složili s nacrtom ovakva režima rada ugostiteljskih objekata, a ova Odluka naći će se još jednom prije konačnog usvajanja i nakon održane javne rasprave s građanima na dnevnom redu neke od narednih sjednica Vijeća, priopćeno je na službenim stranicama općine Orašje.

Preuzeto sa: orasje.ba