Video: Bunt seljaka u Odžaku, ne damo našu zemlju

Jučer su u Odžaku izbili prosvjedi seljaka protiv odluke HDZ-ove vlade da poljoprivrednu zemlju da u koncesiju velikom poljoprivrednom poduzeću. Seljaci su, kako prenosi Domaljevac news, prvo traktorima i mehanizacijom spriječili zauzimanje Odžačke zemlje, a zatim su i blokirali magistralnu cestu Prud – Odžak.

Video. Prosvjed seljaka

Ubrzo se pojavila policija, no policija nije krenula da silom rastjera prosvjednike. Prema našim dostupnim informacijama prosvjedi i dalje traju, a zasada se nitko iz Vlade ŽP nije očitovao o prosvjedima.

Foto: Domeljavac News

 

Posjetimo se, prosvjedi seljaka vezani su uz dodjelu poljoprivredne zemlje na kojoj nisu riješeni imovinsko pravni sporovi. Za vrijeme predsjednika vlade Marijana Klaića, vlada ŽP je izmjenom zakona o koncesijama omogućila davanje te zemlje u koncesiju, s ciljem da se zemlja dodijeli poduzeću bliskom HDZ-u-

Još tada,  odluka je izazvala dosta polemike, a u međuvremenu odluka je djelomično osporena od Ustavnog suda. Odžački seljaci od početka se protive toj odluci, kako ih vladajući nisu htjeli slušati, pravdu su odlučili potražiti na ulicii.

 

Autor: Mario Pejić