Vidovice: U osnovnoj školi A.G Matoša obilježen Europski dan jezika

Foto: Facebook sranica Osnovne škole A.G. Matoša

Danas je u osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vidovicama obilježen Europski dan jezika, prenose na Facebook stranici Osnovne škole A.G Matoša

– Dana 26. rujna 2016. godine u našoj školi obilježen je Europski dan jezika. U predvorju škole postavljeni su panoi o jezicima i citatima na različitim europskim jezicima. Učenici su noseći zastavice europskih zemalja pozdravili sve prisutne na jeziku zemlje koju su predstavljali. Nastavnica engleskog jezika Senija Čolić za sve učenike održala je kratku prezentaciju o Europskom danu jezika te naglasila kako je važno učiti i poznavati što više jezika. Nekoliko učenika recitiralo je tekstove na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Kratkim video prikazom na kraju prezentacije željela se skrenuti pozornost na to koliko je i zašto važno poznavati i koristiti se jezicima ne samo u školi nego i u svakodnevnom životu, priopćeno je na Facebooku.

Prema wikipediji, Europski dan jezika se temelji na inicijativi Vijeća Europe. Cilj akcijskog dana je vrjednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti, povećanju individualne višejezičnosti i motivaciji ljudi u Europi o doživotnom učenju jezika.

Izvor: Facebook

Autor: Mario Pejić