Vozači oprez: Prijenosni radar „Trucam“ postavljen u Orašju.

Foto: Orašje Fotografije

Prije nekoliko dana iz MUP-a ŽP izdali su priopćenje u kojem su obavijestili javnost kako je na prostoru općine Orašje uveden u uporabu prijenosni rada za mjerenje brzine „Trucam“ koji samostalno bilježi prekoračenja brzine bez zaustavljanja vozača.

-Koristim priliku informirati stanovništvo i sudionike u prometu na području Općine Orašje da je na našem području u funkciji utvrđivanja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, a bez prisustva policijskih službenika i ne provodeći postupak zaustavljanja vozila na licu mjesta uočavanja prekršaja mobilni radar tipa“Trucam“ te Vas pozivam na dosljednu primjenu odredbi o brzini kretanja definiranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, priopćeno je iz MUP-a ŽP.




Zanimljivo je kako je na zadnjoj sjednici skupštine ŽP, prijenosni rada u Odžaku kritizirao zastupnik Drago Zečević kazavši kako će veliki broj ljudi u Odžaku ostati bez vozačke dozvole zbog radara. Zatražio je da se na mjestu postavljanja radara stavi oznaka radarska kontrola ili da se radar premjesti u Orašje.

Na kraju napomenimo, da je postavljanje rada već izazvalo i reakcije društvenih mreža. Naime na Facebook stranici Donja Mahala news jučer su objavili skako je radar postavljen u blizini benzinske „Dragič“, što je preneseno i na Facebook stranici Orašje Fotografije.

Zasada nemamo informacije jeli dosad radar koga „upecao“ u prekoračenju brzine.

 

 

Autor: Mario Pejić