Završen drugi upisni rok: U škole u Orašju upisano 149 učenika

Na službenim stranicama vlade Županije Posavske objavili su kako je završen drugi upisni rok za srednje škole u Orašju. U škole u Orašju ukupno je upisano 149 učenika, koji će biti raspoređeni u 7 razrednih odijeljena.

 

78 učenika u Srednjoj Školi Fra Martina Nedića 

U SŠ Fra Martina Nedića je upisano 78 učenika. Trideset učenika upisano je u opću gimnaziju, 7 učenika u jezičnu gimnaziju, 22 učenika upisala su smjer ekonomski tehničar, a 19 učenika se odlučilo na smjer poslovno – pravni tehničar. Opća i jezična gimnazija biti će podijeljena u dva razredna odijeljena, jedan će imati 18 učenika iz opće gimnazije, a drugi 7 iz jezične te 12 iz opće gimnazije.

 

71 učenik u Srednjoj strukovnoj školi

U srednju strukovnu školu upisao se 71 učenik. Po 25 učenika upisano je u smjerove elektrotehničar i poljoprivredni tehničar, 13 učenika je upisalo smjer kuhar, a 8 smjer konobar. Smjerovi kuhar i konobar formirati će jedan razredni odjel.

 

Manje učenika, izbačena medicina

U odnosu na prošlo godinu u ovoj školskoj godini upisan je manji broj učenika. Naime u prošloj godini, na prvi upisni rok se prijavilo 188 učenika, ( vidi ovdje ), a ove godine se ukupno do sada upisalo 149 učenika.

Što se tiče smjerova najveća promjena je izbacivanje medicinske škole, za koju je postojao veliki interes. Naime, u prošloj godini medicinski smjer je popunjen u prvom upisnom roku, a ove je voljom HDZ-ovih “stručnjaka” izbačen iz nastavnog plana i programa.