Završena kulturno sportska manifestacija ” Dani Tolise!

Nakon pet dana trajanja, deseta po redu manifestacija „Dani Tolise„ okončana je jučer međunarodnom smotrom folklora na kojoj je nastupilo 10 KUD-a i folklornih skupina iz Posavine, Srednje Bosne, Hercegovine i Slavonije.

Manifestacija “Dani Tolise” otvorena je u srijedu 08. lipnja u crkvi u Tolisi koncertom Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije Osijek.

U četvrtak 09. lipnja u dvoru je održan šahovski turnir za seniori i kadete, ( vidi ovdje ) te dodjela književne nagrade “Fra Martina Nedića”. Književnu nagradu dobio je Splitski knjižvenik Drago Čondrić.

U petak 10. lipnja održana je biciklijada, te u Dvoru kazališna predstava Teštamenat u izvedbi kazališta Nova scena iz Vinkovaca.

Subota je započela s odbojkom. U 10:00 sati je na stadionu SD Sloga održan odbojkaški turnir Čarli – Žiri, a 20:00 sati na stadionu je održan koncert KUD-a Kralja Tomislava.

Zadnji dan je bio namijenjen kulturi, održana je smotra folklora na stadionu, a u 20:00 sati u Dvoru je održana zajednička večera, podjela zahvalnica i službeno zatvaranje manifestacije. Tom prigodom Mario Oršolić predsjednik organizacijskog odbora manifestacije rekao:

– Nastavit ćemo rad na očuvanju, razvijanju i promicanju kulturne baštine našeg kraja, jer poruka ovakvih susreta je da očuvamo tradiciju i ne damo zaboravu sve što su naši stari godinama vrijedno stvarali, rekao je Mario Oršolić predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije.

Izvor: zupanijaposavska.ba
Obrada: Mario Pejić/Orašjenews