Zbrka sa zatvaranjem škola: Krizni štab FBIH najavio zatvaranje, iz Ministarstva prosvjete ŽP priopćili, nastava se nastavlja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krizni stožer FBIH donio je danas devet naredbi vezano uz situaciju s pojavom koronavirusa u FIBH. Jedna od tih naredbi se odnosi na zatvaranje škola.
– 1. Nalaže se kantonalnim kriznim štabovima da u skladu s procjenom epidemiološke situacije na području kantona donesu naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od 15 dana te da o donesenoj naredbi odmah izvijeste Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva. Rok: Odmah.

Iz samog priopćenja nije jasno zatvaraju li se odmah škole, ili se škole zatvaraju tek nakon odluke kriznih stožera organizirani po kantonima. Npr u Srednje Bosanskom kantonu su najavili da će sutra donijeti konačnu odluku o obustavi nastave.

Glede našeg kantona prije nekoliko trenutaka na stranicama Vlade ŽP je izdano priopćenje kako se nastava u školama nastavlja do eventualne drugačije odluke kriznog stožera Županije Posavske.

-Zbog velikog broja upita u svezi obustave nastave u osnovnim i srednjim školama u Županiji Posavskoj, iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Vlade Županije Posavske obavještavaju roditelje i učenike da se nastava odvija sve dok Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike eventualno u skladu sa novonastalom situacijom ne donese drugačiju odluku.

 

Autor: Mario Pejić