Žderanje i opijanje na račun naroda: Večer Hercegovine u Posavini koštala više od 35 tisuća maraka

Vlada Županije Posavske često je pokrovitelj raznih događaja i manifestacija kojima u pravilu prisustvuje samo odabrana klika HDZ-ovih političara i povezanih poduzetnika.

Ono što u vladi Županije Posavske ne žele reći je cijena, odnosno koliko nas te razne manifestacije i događaji koštaju. Jedna takva manifestacije koju organizira vlada Županije Posavske je večer Hercegovine u Posavini održana u 9 mjesecu prošle godine.




Radi se o manifestaciji gdje se okuplja oko 700  – 800 uzvanika iz HDZ-a, koji na račun poreznih obveznika feštaju, piju i jedu cijelu noć, a navodni razlog organiziranja manifestacije je bolje povezivanje Posavine i Hercegovine.

 

Košta 36 tisuća maraka

Iako vlada nije htjela odmah objaviti koliko večer Hercegovine u Posavini košta, ta informacija može se  pronaći u nedavno objavljenim izdanjima narodnih novina.

Za jednu večer fešte, vlada ŽP izdvojila je čak 36 tisuća maraka. Sredstva su uplaćena na ime udruge poduzetnika Orašje.  Za usporedbu,  udruga djece s posebnim potrebama dobije godišnje 15 tisuća KM, a razvojačeni branitelji dobivaju jednokratnu pomoć u iznosu od 300 KM po branitelju.

U uvjetima masovnog iseljavanja i opće besparice moramo se zapitati jeli opravdano potrošiti 36 tisuća KM za žderanje i opijanje HDZ-ove klike.

Foto:  Odluka vlade o dodjeli sredstava za večer Hercegovine u Posavini

Autor: Mario Pejić