Županija Posavska: Trenutačno pet aktivnih slučajeva oboljelih od koronavirusa

Krizni stožer Federacije BiH izvijestio je preko vikenda kako u Županiji Posavskoj ima više novih slučajeva koronavirusa. Danas su iz kriznog stožera Županije Posavske potvrdili te informacije te su objavili kako je na virus pozitivna jedna osoba iz Ugljare te tri osobe iz Odžaka. Trenutačno je pet osoba u Županiji Posavskoj pozitivno na virus, a tri osobe su ranije izliječene.

-Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 13.07.2020. godine ukupno testirano 361 osoba, a broj testiranih uzoraka 554.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID – 19) na području Županije Posavske je 8 osoba, tri osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, trenutno je 5 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Pored pacijentice iz Tolise, imamo još četiri aktivna slučaja jedno je iz mjesta Ugljare, a tri iz Odžaka. Svi pacijenti imaju blago povišenu temperaturu i dobrog su općeg stanja.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakta pacijenata, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranja osoba bliskih kontakta pacijenata na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 26.

Apelira se na građane Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštujući mjere socijalne distance, priopćili su iz kriznog stožera ŽP komentirajući novo oboljele slučajeve.

 

Autor: Mario Pejić