Županija Posavska: Udruga žena oboljelih od raka dojke Narcis-a” sudjelovati će na šetnji za ozdravljenje u Sarajevu

Udruga žena oboljelih od raka dojke Županije Posavske “Narcis-a”, sudjelovati će na IX trci/šetnji za ozdravljenje “race for the cure“, koja će 01.10.2016 godine održati u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu, prenose na facebook grupi narcis-a

Opći cilj trke je podizanje svijesti o raku dojke i promoviranje ranog otkrivanja ove bolesti, te specifični cilj sakupljanja novca za kupovinu paketa „prve pomoći“ za svaku novooperiranu ženu BiH, te omogućavanje besplatnog mamografskog pregleda za žene bez socijalnog osiguranja u ruralnim dijelovima BiH gdje ne postoji ili se dugo čeka na zakazan mamografski pregled dojki.

Udruzi “Narcis-a” u ovoj priči je od 2010 godine, a ukupno će u pripremi manifestacije sudjelovati 22 grada i 23 NVO organizacije iz Bosne i Hercegovine.

Sudjelovanju i odlasku u Sarajevo, prethodi registracija podrške, na kojoj će se vršiti prodaja bijelih majica po cijeni o 7 km, a sredstva su namijenjena gore navedenim svrhama, dodatno pojašnjavaju na web stranici Radio Orašja.

U Orašju registracija podrške vršiti će se dana 03.09.2016 godine, od 11:00 do 12:00 sati, u 5. ulici, ( kod fontane u parku ).

Foto: Najava događja

Događaj

Izvori: Facebook, http://www.radioorasje.com/

Autor: Mario Pejić