Županija Posavska: Uvodi se dječji doplatak

Na XIV redovnoj sjednici skupštine Županije Posavske, održanoj jučer usvojene je zakon o doplatku za djecu, prenose na službenim stranicama skupštine ŽP.

Prema usvojenom zakonu doplatak za djecu primati će sva djeca do 15 godine života, bez obzira na imovinsko stanje i primanja njihovih roditelja. Pojedinim kategorijama, ( dijete s posebnim potrebama, dijete bez oba ili jednog roditelja, dijete s šećernom bolest ), iznos doplatka za djecu biti će povećan za 50%.

Pravo na dječji doplatak ostvarivati će 3500 djece, a iz proračuna će se za dječji doplatak izdvajati 1,3 milijuna KM na godinu, rekao je ministar Damir Živkoić prilikom predlaganja zakona, a prenose na Radio orašju. Iako nisu točno precizirali iznos dječjeg doplatka, podijelili se 1,3 milijuna s brojem djece, dobije se da će dječji doplatak iznosit oko 30 KM na mjesec.

Za odlučivanje o ostvarivanju prava dječji doplatak mjesno je nadležan centar za socijalni rad osnovan na području na kojem korisnik ima prebivalište. Isplata dječjeg doplatka vršiti će se do 20-og u tekućem mjesecu, za protekli mjesec. Zakon će biti u primjeni od 01.svibnja ove godine.

Zakon o doplatku za djecu možete preuzeti na liku ispod.
Zakon o doplatku za djecu

 

Autor: Mario Pejić