Županija Posavska: Vlada će novcem poreznih obveznika financirati radnu snagu domaćim poslodavcima

Vlada Županije Posavske odobrila je iz proračuna blizu 200 tisuća maraka kako bi s tim novcem djelomično financirala radnu snagu domaćim odabranim poslodavcima. 

-U zgradi Vlade Županije Posavske u petak (07.12.) je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli (refundaciji) nepovratnih financijskih sredstava namijenjenih sufinanciranju upošljavanja neuposlenih osoba kod privatnih poslodavaca po provedenom „Javnom pozivu za prikupljanje prijava privatnih poslodavaca za financiranje upošljavanja neuposlenih osoba“.
Potpisivanjem ovih ugovora uposlena je 21 mlada osoba u 14 poduzeća. Sufinanciranjem u godini dana pomažemo našim poduzetnicima sa 600,00 KM mjesečno za osobe sa završenom višom stručnom spremom ili prvim stupnjem po bolonjskom procesu, a za osobe sa završenom visokom stručnom spremom ili drugim stupnjem po bolonjskom procesu 800,00 KM mjesečno. Vidimo da su naši poduzetnici prepoznali ovaj program i da mlade osobe koje su završile fakultete svojim znanjem mogu doprinijeti unaprjeđenju njihovog poslovanja, objavljeno je na službenim stranicama vlade 

Od poznatiji lokalni poduzeća sredstva po ovoj osnovi će dobiti YIMOR, MAXI, IRASS, Vinković, a cijeli spisak poduzeća s dodijeljenim iznosima možete pročitati klikom na link ispod. 

 http://www.zupanijaposavska.ba/wp-content/uploads/2018/12/Odluka.pdf

Autor: Mario Pejić