Županija Posavska: Vlada će uplatiti 240 tisuća maraka Domu zdravlja Odžak

Vlada Županije Posavske konačno je reagirala na štrajk u Domu zdravlja Odžak, do kojega je došlo zbog blokade računa te neisplate doprinosa i plaća. Opširnije o problemima u Domu zdravlja Odžak možete pročitati klikom OVDJE

Prema priopćenju objavljenom na službenim stranicama vlade ŽP, vlada ŽP uplatiti će Domu zdravlja Odžak 240 tisuća maraka, što bi skupa s uplatama općine Odžak i zavoda za zdravstveno osiguranje ŽP trebalo biti dovoljno za deblokadu računa. Priopćenje vlade Županije Posavske u nastavku prenosimo u cijelosti

– Nakon niza sastanaka na temu problematike funkcioniranja Javne ustanove Dom zdravlja Odžak, odnosno blokade računa od strane Porezne uprave Federacije BiH, predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić održao je sastanak u Vladi Županije Posavske u Orašju sa mjerodavnim. Na sastanku su uz ostale uz predsjednika Topića bili resorni ministar zdravstva i socijalne politike, ministar financija, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP i direktor Doma zdravlja Odžak.

-Dogovorena je dinamika uplate sredstava kojom će se omogućiti deblokada računa i normalizacija funkcioniranja te zdravstvene ustanove. Vlada Županije Posavske početkom idućeg tjedna uplatit će 240.000,00 KM kojim bi skupa sa sredstvima Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP i Općine Odžak osigurala deblokada računa Doma zdravlja Odžak, izjavio je predsjednik Topić.

U cilju dugoročne normalizacije rada Doma zdravlja očekuju se žurni potezi uprave u smjeru usklađivanja tekućih mjesečnih rashoda sa mjesečnim prihodima ustanove. Na taj način izbjeći će se ponavljanje trenutne situacije. Uprava će o provedenim i planiranim aktivnostima izvijestiti resorno ministarstvo do 15.07.2021.g.

Zaključeno je da je cilj uspostaviti stabilnu i dugoročno održivu Javnu ustanovu Dom zdravlja Odžak koja će osigurati kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu za stanovnike općine Odžak.

Izvor: zupanijaposavska.ba