Bok: Policajac napadnut pred svojom kućom

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske dana 30 siječnja desila su se dva slučaja napada na policajce. U prvom slučaju, policajac je verbalno napadnut u svojoj kući kada nije bio u uniformi, a u drugom slučaju policajaci su napadnuti prilikom privođenja zbog prijave o narušavanju javnog reda i mira u Boku.

-Dana 30. siječnja 2021. Godine PS Orašje je zaprimila prijavu policijskog službenika M.K. iz Boka, kojom prijavljuje da su do njegove kuće došli četrdeset osmogodišnji M.D. i trideset devetogodišnji I.K. obojica iz Oštre Luke, koji su lupali po ulaznim vratima kuće, te su istog verbalno vrijeđali i uputili ozbiljne prijetnje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je na mjestu događaja, bez uporaba prisile, uhitila imenovanog I.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD-a „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ i „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“, dok je M.K. pozvan u službene prostorije PU Orašje gdje i imenovani uhićen, bez uporabe prisile i obojica su smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Nakon uhićenja M.D. se žalio na bolove u glavi, zbog čega je odveden u Županijsku bolnicu u Orašju gdje je zadržan na promatranju, te će se od strane policijski službenika vršiti osiguranje uhićenika do daljnjeg. O navedenom događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske, te su dežurni istražitelj i krim. tehničar izvršili očevid na mjestu događaja. Dana 31. siječnja 2021. godine temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske gore navedenim M.D. i I.K. je produženo zadržavanje za 24 sata.

-Dana 30. siječnja 2021. godine policijski službenici PS Orašje su postupali po prijavi narušavanja JRiM na BP „Vinković junior“ u Boku, gdje na mjestu događaja nisu zatekli osobe koje su narušile JRiM, zbog čega su se uputili na adresu prebivališta prekršitelja u ul. Ribarska 39. u mjestu Bok. Dolaskom na navedenu adresu zatekli su dvadeset dvogodišnjeg A.K. koji je bez ikakvog povoda fizički nasrnuo na postupajuće policijske službenike čime je počinio KD „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“. U napadu, odnosno fizičkom nasrtaju na službenike, sudjelovao je i brat imenovanog dvadeset devetogodišnji M.K. koji je iste i sprječavao u obavljanju službenih radnji čime je navedeni počinio KD-a „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ i „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“. Zbog počinjenja navedenih kaznenih djela policijski službenici su uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje imenovane uhitili i službenim vozilima prevezli u prostorije za zadržavanje uhićenih osoba u PU Orašje. Prilikom postupanja dva policijska službenika su zadobili vidljive ozljede glave i lica, za koje je dežurni liječnik Doma zdravlja Orašje konstatirao da se radi o lakim tjelesnim ozljedama. O navedenom događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske i nadležni sudac Općinskog suda u Orašju, kao i dežurni istražitelj OKP PU Orašje, te su mjesto događaja policijski službenici osiguravali do jutarnjih sati idućeg dana kada su službenici kriminalističke policije, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće, pripadajućih objekata i vozila koje koriste uhićeni. Dana 31. siječnja 2021. godine imenovanim A.K. i M.K., temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske, je produženo zadržavanje za 24 sata.

Izvor: MUP ŽP