Crkveni podaci: Donja Mahala pala ispod dvije tisuće stanovnika

Prema podacima iz Franjevačkog samostana u Tolisi u župi Tolisi trenutno živi 6508 stanovnika, što je za 363 stanovnika manje nego li prošle godine.

Po selima najveće selo u župi i dalje je Donja Mahala, koja sada broji 1984 stanovnika, slijedi Tolisa sa 1841 stanovnikom, zatim Matići s 968, Kostrč 918 i Ugljara sa 783 stanovnika.

U svim selima prisutan je pad broja stanovnika. Najveći pad zabilježen je u Donjoj Mahali koja je prošle godine prema crkvenim podacima imala 2129 stanovnika, dok ove ima 1984.

U statističkim podacima Župe Tolisa navode kako je u ovoj godini iz Župe Tolisa otišlo 343 stanovnika, najviše iz Donje Mahale ćak 140.

Foto: Statistika Župe Tolisa

Autor: Mario Pejić

1 Comment on Crkveni podaci: Donja Mahala pala ispod dvije tisuće stanovnika

  1. A što javno ne napišete ko je krivac za egzodus stanovništva? Bojite se reći? Ubiće vas hdz-ovci ili ćete ostati bez posla? Jedini krivac za ovo katastrofalno stanje je zločinačka vlast hdz-a koja je na vlasti od 1992. godine i njima treba zahvaliti zbog tog. Evo sad im je njihov vođa iz Hercegovine (d.č.) ućerao najveću kajlu od rata pa do danas. Dobit će oni još toga, ne samo kajli. Za par godina će u Mahali biti i 300 stanovnika, nije to nikakvo čudo. U župi će ostati samo bolesni, invalidi, besposličari, nezaposleni i vladajuća garnitura šupaka. Čudo bi bilo da su zločinci iz hdz-a od Orašja i okoline napravili napredan grad koji bi privukao kapital i ostale pogodnosti. To bi bilo čudo. A ovako, samo su se pojedinci obogatili i njihove obitelji, a narodu kurac. Eto, pa glasajte opet za zločinački pokret zvani hdz. Braniteljima se klanjam do zemlje, pošteni narod podržavam, a političare i njihove podguzne muve osuđujem i prezirem.

Comments are closed.