Formirana nova vlada Županije Posavske: Pogledajte tko su novi ministri

Danas je u skupštini ŽP imenovana nova vlada Županije Posavske. Na čelu vlade Županije Posavske biti će Đuro Topić, a članovi nove vlade su većinom ministri koji su sjedili u starom sazivu vlade.

Ministri u novoj vladi koji su sjedili i u prethodnoj vladi su Ana Andrić (ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa), Damir Živković (ministar zdravstva, rada i socijalne politike), Marijan Kopić (ministar branitelja), Mato Brkić (ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Nada Ćulap (ministrica financija).

Novi ministri su Dragutin Živković (ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja), Željko Nedić (ministarstvo unutarnjih poslova), Pero Radić (ministarstvo pravosuđa i uprave) i Anes Osmanović (ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša).

Kao što vidimo iz priloženog, većina ministara je zadržala svoje pozicije. Tako je poziciju zadržao ministar Mato Brkić, ( skriva informacije o tome tko dobiva poljoprivredne poticaje ), ministar Marijan Kopić ( neslužbeni vlasnik titule najneškolovanijeg ministra u čitavoj Europi ), zatim Damir Živković kojeg je na funkciju postavio Drago vlasnik Maxia. Ana Andrić je ostala u vladi samo je dobila novo ministarstvo, dosad je vodila pravosuđe, a sad vodi obrazovanje.

Također, HDZ je zadržao suradnju sa SDA-om ( unatoč stalnim tvrdnjama da Bošnjaci hoće preglasati Hrvate ) jer je u vladi Anes Osmanović kadar SDA.

Izvor: Radio Orašje
Autor: Mario Pejić

1 Comment on Formirana nova vlada Županije Posavske: Pogledajte tko su novi ministri

  1. Sve istra bagra. Nisu još završili posao istjerivanja naroda pa su si produžili mandate da poistjeruju što mogu.

Comments are closed.