Hrvatska: Uhićen Pero Vincetić zvani “Konj”

Danas je u Hrvatskoj na prostoru Osječko – Baranjske županije uhićen Pero Vincetić nadimka “Konj, objavili su to na službenim stranicama tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Pero Vincetić “Konj” služio se identitetom Marko Vidović.

Pero Vincetić uhvaćen je po nalogu tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Tužiteljstvo je davno raspisalo tjeralicu za Perom Vincetićem, zbog ratnih zločina počinjeni na području Orašja, ali je on bio nedostupan tužiteljstvu. Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine poslalo je dokaze o zločinu te saznanja kako se navedeni nalazi na prostoru Hrvatske, a onda je navedeni uhićen po nalogu  DORH-a.

Pero Vincetić bio je zapovjednik vojne policije u Orašju. Osumnjičen je za više teških kaznenih dijela, između ostalog za silovane i seksualno zlostavljanje Marije Tunde, te za ratne zločine nad stanovništvom Srpske nacionalnosti u Orašju.

Posjetimo se, Jutarnji list, ( vidi OVDJE  )je pisao o slučaju silovanja Marije Tunde, za koje je Pero Vincetić osumnjičen, a za navedeni zločin već Je osuđen Mato Baotić – “Čikin”.  Reporterka Jutarnjeg tada je pronašla Vincetića za svega dva dana.

Zasada je Vincetiću određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega.

 

Autor: Mario Pejić