HVIDRA ŽP traži privremenu obustavu revizije branitelja u Posavini

Članovi Udruge HVIDRA-e ŽP na posljednjem sastanku razmatrali su aktualnu situaciju na našem području, u svjetlu nedavnih uhićenja pripadnika HVO-a i aktualne revizije u ŽP, prenosi Radio Orašje.

Predsjednik udruge Predrag Mišković Fred kaže kako Tim za reviziju vrlo korektno odrađuje svoj posao, koji nije na štetu branitelja HVO-.a u Posavini, ali će tražiti njeno privremeno obustavljanje iz razloga izbjegavanja eventualnih neugodnih situacija od strane obitelji uhićenih, jer su i ovi pripadnici HVO-a obuhvaćeni revizijom.

Stoga je HVIDRA ŽP zatražila od Ministarstva branitelja ŽP, a obratit će se i Federalnom Ministarstvu za pitanja branitelja, za privremenu obustavu revizije u Posavini, prvenstveno u znak potpore privedenim pripadnicima HVO-a i solidarnosti s obiteljima, ali i nedovođenja u neugodnu situaciju osoba koji korektno rade na reviziji. Pohvale na rad idu i Institutu za medicinsko vještačenje u Tuzli, koji također rade korektno svoj dio posla, ali zbog navedenih razloga traži se privremena obustava i u Tuzli.

Predsjednik HVIDRA-e ŽP naglašava kako nisu protiv revizije branitelja, koju u potpunosti podržavaju, već da se samo solidariziraju s nastalom situacijom i privremeno obustave taj postupak.

Preuzeto sa: Radio Orašje