Polusatni štrajk upozorenja zdravstvenih djelatnika u ŽP

U krugu Županijske bolnice u Orašju danas je održan polusatni štrajk upozorenja doktora medicine i stomatologije iz ŽP, prenosi Radio Orašje.
<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– Bannner za tekst –>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:inline-block;width:234px;height:60px”
data-ad-client=”ca-pub-3737902575781854″
data-ad-slot=”7905517521″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
Dr Branislav Milić, predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije ŽP, kazao je kako su na ovaj način željeli skrenuti pažnju i ukazati na problem oko odgađanja početka pregovora sa sindikatom koji ima reprezentativnost zastupati djelatnost doktora medicine i stomatologije.

S obzirom da je kolektivni ugovor istekao 15.11.o.g. a novoga ugovora još nema, sindikat želi da se što prije uspostavi dijalog kako bi otpočeli na razuman i korektan način rješavanje problema vezano za status ljekara koji je trenutačno, naglašava dr Milić, poražavajući i ponižavajući.

„Zbog različitih spekulacija želimo dokazati da smo ozbiljna i respektabilna organizacija koja traži svoje mjesto u sustavu odlučivanja u zdravstvu koje i zaslužuje jer smo nositelji zdravstvenog sustava“, kazao je dr Milić.

Prema njegovim riječima ima naznaka da se stvari kreću u bolje, jer je danas njihovo izaslanstvo pozvano na razgovor u federalno ministarstvo i nadaju se pozitivnom rješenju, a ovisno od ishoda razgovora ovisit će i njihove daljnje aktivnosti.

 

Izvor: Radio orašje