In memoriam Ivi Gregureviću: Ne dao bog većeg zla:

Na stranicama Hrvatske Radio Televizije najavljeno je kako će HRT u narednom periodu prikazati više filmova kao uspomenu na preminulog glumca Ivu Gregurevića. Tako će in memoriam Ivi Gregureviću večeras na prvom programu biti prikazan film ” Ne dao Bog većeg zla” gdje je Ivo igrao glavnu mušku ulogu.

-Na Prvom programu večeras u 20.05 prikazujemo film tandema Tribuson Ne dao Bog većeg zla. Za glavnu mušku ulogu ostvarenja koje nam kroz doživljaje plahog dječaka Frule donosi ugođaj 60-ih godina, preminuli Ivo Gregurević 2002. godine ovjenčan je Zlatnom arenom.
                                        
Šezdesete su zakucale i na vrata bjelovarske obitelji Ančić. Nova će epoha ostaviti neizbrisive tragove na članovima obitelji – ocu Branku, isprva odgovornom partijcu koji se s propašću svog poduzeća baca u privatne poduzetnike, nanovo oživjevši obiteljski klesarski zanat; majci Nevenki koja uz posao nastavnice pokušava biti što savjesnija žena, majka, sestra, snaha i domaćica; baki Ruži kojoj se prikrada neizbježna senilnost; ujaku Emilu, sitnom šverceru u stalnom sukobu s narodnom milicijom; seki Bibi koja se mora pomiriti sa svojim odrastanjem; te Fruli, plahom dječaku koji sve promjene u obitelji i oko nje budnim okom prati i upija te pokušava samom sebi stvoriti sliku što je on zapravo, to jest što se od njega očekuje da bude.

Zajedno s Frulom i njegovim društvom putujemo kroz ono što je šezdesete učinilo šezdesetima i otkrivamo svu ljepotu prvih šuškavaca, odlazaka u kino, prve televizije, rock and rolla i prvih ljubavnih iskustava, dok djetinjstvo ne završi i započne novo deseteljeće s novim zanimljivostima i novim obavezama.

U drami/komediji iz 2002. godine uz Ivu Gregurevića glume Luka DragićFilip ĆurićMirjana RoginaSemka Sokolović BertokGoran NavojecBojan NavojecOzren MartinovićDoraFišter. Scenarist uratka je Goran Tribuson, a redateljica Snježana Tribuson. Montažerka je Marina Barac, skladatelj Darko Rundek, a direktor fotografije Goran Trbuljak. Kostimografiju potpisuje Lada Gamulin, a scenografiju Velimir Domitrović. Producentica je Ankica Tilić.

Film je na Filmskom festivalu u Puli 2002. osvojio i Zlatnu arenu za scenarij (Goran Tribuson) te Zlatnu arenu za montažu (Marina Barac). Prikazan je i na međunarodnim festivalima u Ljubljani (2002.), Solunu (2002.), Wiesbadenu (2002.) i Kairu (2003.).

Raspored ostalih filmova i serija koji će biti prikazani in memoriam Ivi Gregureviću pogledajte na linku ispod. https://hrtprikazuje.hrt.hr/481045/drama-imena-visnje-s-ivo-gregurevicem-na-usluzi-hrti

Izvor: HRT