Komentar: Koliko puta ćemo obnavljati krov Srednje škole fra Matina Nedića u Orašju?

Vlada Županije Posavske nedavno je objavila kako će izdvojiti više od 100 tisuća maraka za rekonstrukciju krova Srednje škole fra Martina Nedića u Orašju.Do oštećenja krova došlo je uslijed nevremena koje je 19. srpnja pogodilo grad Orašje i širu regiju.

-Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju za provođenje postupka javne nabave radova sanacije krova, sanacije oštećenja stropova i zidova objekta škole i objekta sportske dvorane Izvođenje građevinskih radova na objektu škole obuhvaća: sanaciju zapadne strane krova, sanaciju istočne strane krova, sanaciju srednjeg dijela krova, sanaciju stropova i zidova objekta škole te sanaciju krova, sanaciju vanjskog i unutrašnjeg dijela zidova objekta sportske dvorane. Procijenjena vrijednost predmetne nabave iznosi cca 96.800,00 KM bez uračunatog PDV-a, sredstva su osigurana u Proračunu Županije Posavske za 2023. godinu.

Ovo nije prvi puta da Vlada ŽP izdvaja više od 100 tisuća KM za sanaciju krova u srednjoškolskom centru fra Martin Nedić u Orašju. Naime, 2019 godine Orašje je također pogodilo nevrijeme koje je odnijelo krov Srednje škole fra Martina Nedić u Orašju. O tome je pisano, ( vidi OVDJE  ), na portalu Orašje news. Tada je odletio samo krov srednje škole, svi ostali krovovi u Orašju su ostali netaknuti.

U zadnjem nevremenu trebamo reći da su oštećeni krovovi na brojnim objektima, tako da krov srednje škole nije izuzetak. No Ipak, stupanj oštećenja na krovovima varira, a u srednjoj školi uvijek budu najveći ili među najvećim. Trebamo se zapitati hoće li prilikom svakog jačeg nevremena letjeti krov Srednje škole Fra Martina Nedića u Orašju? Hoćemo li i nakon sljedeće oluje opet plaćati 100 tisuća maraka da se sanira krov srednje škole fra Martina Nedića u Orašju? Može li se u Orašju  jednom posao obaviti kako treba, pa da nakon oluje srednja škola prođe bez većih oštećenja.

Autor: Mario Pejić