MUP ŽP u suradnji s policijom iz Brčkog i Tuzle provodi akciju kodnog naziva “CER”

Dana 24.09.2019. godine pripadnici policije MUP-a Županije Posavske su skupa s pripadnicima policije Brčko Distrikta, Državne agencije za istrage i zaštitu, kriminalističkim istražiteljima MUP-a TK-a, po naredbama Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH, započeli realizaciju akcije kodnog naziva „CER“.

Nakon provedenih istražnih radnji pod nadzorom Tužilaštva Brčko Distrikta akcija je usmjerena na 23 lica, a radi prikupljanja dokaza i suzbijanja kaznenih djela iz oblasti prometa opojnih sredstava i naoružanja.

U toku je više od 80 pretresa, lica, objekata i vozila na više od 30 lokacija s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi u daljim kaznenim postupcima po ovoj akciji.

U provedenim pretresima do sada je pronađena veća količina sredstava koja svojim izgledom podsjećaju na razna opojna sredstva, novca i naoružanja.

Vezano uz akciju, na stranicama MUP-a su objavili kako su kod dvije osobe u Orašju jučer obavljeni pretresi i kako su dvije osobe lišene slobode.

-Dana 24.09.2019. godine u vremenu 06.40-09.50 sati istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a ŽP su skupa sa službenicima policije PU Orašje temeljem naredbe Osnovnog Suda Brčko Distrikta izvršili pretrese stanova i pomoćnih objekata koje koriste 24 godišnji M.D. iz Orašja i 24 godišnji I.M. iz Orašja koji su nakon pretresa lišeni slobode i predani na dalje postupanje pripadnicima policije Brčko Distrikta.

Izvor: MUP ŽP