Nogometaši HNK Orašja stigli do nove pobjede: Na Goal-u palo Goražđe

Nogometaši HNK Orašja pobijedili su danas na svom terenu Goražđe rezultatom 4 : 1, te su tom pobjedom zadržali vodeće mjesto na tabeli prve lige FBIH prenosi http://sportsport.ba/

Mrežu gostiju načeo je Šabić u 27 minuti, da bi sedam minuta kasnije Pejić pogodio za 2 :0. Ipak već u narednom napadu gosti se vraćaju u meč a za 2 : 1 zabija Damri Rovčanina.

Labudovi su bili bolji u nastavku meča, a u 64. minuti su stigli do novog gola. Za 3:1 pogodio je Lugavić, da bi u 88. minuti Zukić dovršio Goražde za konačnih 4:1.

Nakon 9 odigranih kola HNK Orašje je prvi na tabeli prve lige FBIH s 20 osvojenih bodova, drugi je FK Rudar Kakanj s bodom manje, a trećeplasirana ekipa je NK Bratstvo Gračanica s 18 osvojenih bodova.

Sportsport, ba također piše da su pored pobjede nogometaši HNK Orašja dobili čak osam žutih kartona, (vidi ovdje )  a sedmorica prvotimaca su zaradila treću opomenu, te neće moći igrati na slijedećoj utakmici.

– To znači da oni neće igrati narednog vikenda na gostovanju u Čapljini, gdje će HNK Orašje pokušati zadržati vodeću poziciju, ali bez sedam standardnih igrača.

Tako u Čapljini  neće biti Kenana Lugavića, Marka Prgića, Marijana Maroševića, Marka Đukića, Seida Zukića, Antonia Vidovića i Kristijana Pejića, jer su danas dobili žute kartone.

Mala je mogućnost da nije bilo namjere u tome, jer će gotovo kompletan tim odmarati u narednoj utakmici na veoma teškom gostovanju.

 

Izvor: sportsport.ba