Odžak: HDZ preko dopisnih glasova želi ukrasti načelničku poziciju

Prema ažuriranimi podacima središnjeg izbornog povjerenstva, Nada Ćulap preuzela je vodstvo u utrci za načelničku poziciju u Odžaku. Naime, u Odžaku na redovnim izborima pobjedu je odnio kandidat HDZ 1990 Drago Zečević s osvojenih 2349 glasova, dok je Nada Ćulap osvojila 2278 glasova.

To su bili glasovi mještana općine Odžak, onih koji su 15.11 izašli na birališta. Ostali su još dopisni glasovi, a dio njih, ( iz Hrvatske ), je stigao 01.12. Nada Ćulap dobila je 354 dopisna glasa, dok je Drago Zečević dobio 64 dopisna glasa. S dopisnim glasovima Nada Ćulap je prestigla Dragu Zečevića. Nada Čulap sada ima 2703 glasa, dok Drago Zečević ima 2446 glasova. Izbori još nisu odlučeni jer ima još oko 600 dopisnih glasova za prebrojati.

Ovi dopisni glasovi iz Hrvatske predstavljaju direktnu izbornu krađu.  Radi se o fiktivnim glasovima, riječ je većinom o ljudima koji su bez svog znanja, ( krivotovrenjem isprava i potpisa), prijavljeni na adrese u Hrvatskoj. Izborna komisija šalje poštu na te fiktivne adrese, a onda stranački ljudi samo zaokružuju svog kandidata.

Ostanu li ovakvi rezultati, možemo slobodno reći da je HDZ ukrao načelničku poziciju u Odžaku.

Autor: Mario Pejić