Općinske vlasti na udaru javnosti zbog nove parking zone uz ćevabdžinice

Foto: Probudi Se Posavino Zar Je Tebi Dobro

Općinske vlasti u Orašju nalaze se pod kritikama društvenih mreža i javnosti zbog odluke da naprave parking zonu u 10. ulici, ( ulica između ćevabdžinica i gradskog parka ), na strani gdje se nalaze ćevabdžinice.

Primjerice, samo na Facebook  stranici Probudi Se Posavino Zar Je Tebi Dobro, slika nove parking zone uz komentar, “Svaka čast stručnjaci” skupila je više od  150 likova i veliki broj uglavnom negativnih komentara.

Sporno je što se u novoj parking zoni automobili parkiraju doslovce odmah uz ćevabdžinice, tako da vam sada pogled iz ćevabdžinica puca direktno  na parkirane automobile.

Prije uvođenja nove parking zone,  u 10. ulici nije bilo obilježenog parkinga, ali su se vozači stalno parkirali na strani ulice uz park.

Odluku o uvođenju nove kontroverzne parking zone u 10.ulici donijelo je općinsko vijeće na 36 sjednici, ( vidi ovdje , točka 7) , na prijedlog Željka Nedića pomoćnika općinskog načelnika i rukovoditelja službe prostornog uređenja i imovinsko pravnih odnosa. Odluka je usvojena s većinom od 19 glasova za, te jednim suzdržanim glasom.

 

Autor: Mario Pejić

Foto: Facebook stranica: Probudi Se Posavino Zar Je Tebi Dobro

Izvori: Facebook, http://orasje.ba/