Opet problemi u KPZ-U Orašju: Tri zatvorenika povrijeđena u tučnjavi

U KPZ Orašju došlo je do tučnjave koja se dogodila dana 21. travnja. Prema izvješću MUP-a ŽP u tučnjavi je sudjelovalo 5 zatvorenika, a trojica zatvorenika su dovedeni u Županijsku bolnicu Orašje. Jedan je zadržan u bolnici zbog teških tjelesnih povreda.

-Dana 21. travnja 2023. godine oko 23,40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik ŽB Orašje prijavio da su zaprimili tri muškarca s vidljivim ozljedama, a koje su dovezli službenici KPZ Orašje. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je poduzela mjere i radnje te u tvrdila da je u službenim prostorijama KPZ u Orašju tijekom večeri došlo do fizičkog obračuna između 5 zatvorenika. U sukobu su sudjelovali A.Š. rođen 1990. godine, nastanjen u D. Međiđi, općina Gradačac i A.D. rođen 1996. godine, nastanjen u Gradačcu koji su fizički napali A.Ž. rođen 1982. godine, nastanjen u Brčkom, A.S. rođen 1995. godine, nastanjen u mjestu Šije, općina Tešanj i M.T. rođen 1989. godine, nastanjen u Orahovici Donjoj. Nakon obavljenog liječničkog pregleda dežurni liječnik je A.Ž. konstatirao teške tjelesne ozljede te je isti zadržan u ŽB Orašje na daljnjem liječenju dok su kod M.T. i A.S. konstatirane lake tjelesne ozljede. O događaju je upoznat dežurni kriminalistički istražitelj koji će poduzeti daljnje mjere i radnje u vezi s KD „Teška tjelesna ozljeda“ i KD „Laka tjelesna ozljeda“.

Spomenuta tučna nije prvi incident do koje je došlo u KPZ Orašju. Posjetimo se, u KPZ Orašju je bila pobuna zatvorenika, bio je slučaja bijega zatvorenika, zatim paljenje automobila čuvara, te slučaj sječe vena zatvorenika zbog bludnih radnji od strane zatvorskog čuvara. Unatoč brojnim aferama uprava KPZ Orašje nikada nije odgovarala zbog brojnih propusta prilikom vođenja ove ustanove. Pitanje je što bi se trebalo dogoditi u KPZ Orašju, da netko upravu pozove na odgovornost.

Izvor: MUP ŽP

Autor. Mario Pejić