Orašje: Brutalno prebijen mladić

Općinu Orašje potresla je vijest o premlaćivanju mladića Adama Sailovića. Vijest o premlaćivanju prvo je objavljena na Facebook stranici “Tamna strana Posavine”. U objavi je navedeno kako je zaštitar Zenad Maloparić pretukao Adama Sailovića koji je zaposlen kao konobar. Kao motiv napada se spominje veza žrtve s kćerkom Maloparića.

-Zenad Maloparić u radnoj uniformi, ušao je u kafić i pretukao Adama Sailovića koji je radio u tom kafiću kao konobar. Adam je dobio nekoliko udaraca šakom, a pošto momak nosi naočare, staklo mu se zabilo u oko. Momku su izbijena i tri zuba. Zenad je potom otišao iz kafića. Nakon nekoliko sati kada je shvatio što je uradio. Adama je odvezao u bolnicu u Orašje, gdje je rekao da je momak pao niz stepenice. Adam je hitno prebačen u Tuzlu i pitanje je hoće li ponovno progledati. Adam nažalost nema oca a ovakvi krvnici će vjerojatno proći s nekom novčanom kaznom. S obzirom na sustav u Posavini, čisto sumnjamo da će biti i izbačen iz zaštitarske firme. Adamu želimo brz oporavak i nadamo se najboljem ishodu, objavljeno je na facebook stranici “Tamna strana Posavine”. 

O navedenom događaju za informacije smo upitali i MUP Županije Posavske. Iz MUP-a Županije Posavske su nas obavijestili da su od majke oštećenog zaprimili prijavu i da je protiv Z.M otvorena istraga.

Priopćenje MUP-a ŽP u nastavku prenosimo u cijelosti

-Po navedenom predmetu po prijavi majke oštećenog A.S. otvorena istraga i
uzeta izjava od iste i osumnjičenoga Z.M. Obzirom da je oštećeni A.S. u
bolnici u Tuzli još uvijek nije saslušan na okolnosti događaja, odnosno
njegovog ozljeđivanja, niti je dostavljena njegova liječnička
dokumentacija. U ovisnosti o sadržaju izjave oštećenoga i liječničke
dokumentacije, te drugih prikupljenih dokaza poduzimati će se daljnje
zakonom propisane radnje.

Neslužbeno smo doznali da je stanje povrijeđenog Adama teško i da će biti podvrgnut operacijskim zahvatima kako bi mu se barem djelomično spasio vid u povrijeđenom oku, te da je navedenom Z.M oduzeto oružje.

Autor: Mario Pejić