Orašje: Održana promocija monografije pod nazivom “Urbano – Geografski razvoj naselja na prostoru općine Orašje” autorice Jasmine Tupaja

Foto: Mario Pejić

Danas, ( 09.07.2016 godine ), je u Orašju s početkom u 12:00 sati u prepunoj vijećnici u Omladinskom domu održana promocija monografije/naučnog rada pod nazivom ” Urbano – Geografski razvoj naselja na prostoru općine Orašje” autorice Jasmine Tupaja.

Autorica Jasimna Tupaja se u uvodnom govoru zahvalila svima koji su pomogli u izradi naučne monografije, a naročito profesorima, izdavačkoj kući, sponzorima i obitelji.

– Mogla bi se reći da sam jako iznenađenja, u jednu ruku pozitivno, ostavili ste dojam na mene, jer ste došli na promociju moje prve naučne monografije pod naslovom ” Urbano – Geografski razvoj naselja na prostoru općine Orašje”, kazala je na početku svog uvodnoga govora autorica Jasmina Tupaja.

U nastavku prezentacija monografije, uz zahvale, autorica je govorila o razlozima zbog koji se odlučila napisati monografiju, te je istaknula važnost monografije za naše područje. Uvodno izlaganje autorice popraćeno je pljeskom prisutnih gostiju.

Sama monografija govori o prirodno geografskim i društveno geografskim karakteristikama naših krajeva, te stoga, prema riječima autorice svatko u monografiji može naći nešto za sebe, odnosno nešto što ga veže za ova naša područja, naselja i običaje.

Na promociji, dio iz monografije vezan za poplave pročitao je Armin Omerović, poznati glumac iz Orašja. Arminovo čitanje također je popraćeno pljeskom prisutnih gostiju.

Nakon održane prezentacije, svi zainteresirani mogli su pristupiti i razgledati ili kupiti naučnu monografiju autorice Jasmine Tupaja, što su mnogi prisutni gosti s velikim zanimanjem i učinili.

Autor: Mario Pejić/Orašje news