Orašje: Prezentacija programa za razvoj poduzetništva

Prezentacija programa za razvoj poduzetništva i podršku osnivanja poduzeća (Start-up) u okviru LIR projekta kojeg provodi UNDP u 21 općini među kojima je i Općina Orašje, bit će održana 19. travnja 2017. godine (srijeda) u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju s početkom u 12.00 sati. Cilj prezentacije je potaknuti mlade da se odluče i upuste u osnivanje obrta kao MSP, prenose na službenim stranicama općine Orašje.




Program je osmišljen tako da svi prijavljeni imaju mogućnost kroz višetjednu obuku steći nova saznanja: što to znači biti obrtnik/poduzetnik, kako doći do kvalitetnog biznis plana i mogućnost da kroz mentorstvo nakon osnivanja obrta/poduzeća vode svoje biznise. Obuka je besplatna, a najbolje ocijenjeni u obuci imaju mogućnost za dobivanje nepovratnih sredstva, za troškove registracije biznisa (npr. troškovi taksi, odvjetničke usluge), nabavku proizvodnih mašina i opreme neophodne za otpočinjanje poslovanja (npr. nabavka fiskalne kase, nabavka potrebne opreme za započinjanje proizvodnje i sl.), kao i preporuku za ostvarivanje kredita u Razvojnoj banci Federacije BiH.

Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske će programima za 2017. godinu, omogućiti svim sudionicima poticaje u obliku: refundacija sredstva za regresiranje kamata, potpora za osnivanje novog obrta, subvencija za upošljavanje, potpora za nabavku osnovnih sredstva, pojasnio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap.

 

Preuzeto sa: orasje.ba