Orašje: Škola plivanja 2016

Pod pokroviteljstvom Općine Orašje, a u organizaciji Crvenog križa Orašje i Sportske udruge Olimp i ove se godine održava škola plivanja na bazenima u Orašju. „Nemoj biti neplivač“ moto je ljetne škole plivanja koja se već petu godinu organizira za djecu uzrasta od 7 do 14 godina.

Škola je počela 20. lipnja za djecu iz Tolise, Kostrča i Donje Mahale, 6. srpnja za djecu iz Orašja, Ugljare, Jenjića, Vidovica i Kopanica, a posljednji su na rasporedu polaznici iz Matića, Boka i Oštre Luke od 22. srpnja.  Obuka plivanja za svaku skupinu traje 12 dana po sat vremena, a obuku djece provode profesori tjelesnog odgoja.

Uz profesora Mehmeda Memiševića, s djecom rade i profesori Goran Stanković, Dalibor Vuković, te Andrea Sarvaš, a kroz prvu pomoć i druge sadržaje profesorice Edina Pačuković i Marina Marković. Generalni pokrovitelj je Općina Orašje, a već drugu godinu potporu je dalo i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, dok su sponzori SRC Bazeni Orašje i Čakro Turs Orašje pa je djeci osiguran i besplatan prijevoz.

 

Preuzeto sa: orasje.ba