Orašje: Udruga žena “Posavski Cvijet” organizira radionice i predavanje

Udruga žena „Posavski cvijet“ Orašje privodi kraju jednogodišnji projekt kojim je kroz različite sadržaje radila na ekonomskom osnaživanju žena iz općina Orašje, Domaljevac-Šamac i Donji Žabar, prenose na web stranicama Radio Orašja .

U ponedjeljak 26. rujna održat će se likovna, kreativna radionica „Korak prema sebi“ na koju su pozvani ljubitelji ove umjetnosti, za koju su organizatorice osigurale potreban pribor za slikanje, a održat će se u prostorijama čitaonice kod parka, s početkom u 16 sati. S obzirom da je broj mjesta ograničen potrebno je izvršiti prijavu za sudjelovanje u radionici kod lokalnih koordinatorica Mandice ili Eldine. Svi radovi nastali na ovoj radionici će biti naknadno izloženi oku javnosti, ističe predsjednica udruge PC Mandica Živković.

U utorak 27. rujna predviđeno je predavanje na temu „Zaštita i očuvanje mentalnog zdravlja žena“, na kojem će govoriti psihijatrica Županijske bolnice Orašje dr Biljana Marković i Edin Tahirović, defektolog i dipl. socijalni pedagog, angažiran u Udruzi roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Orašje. Predavanje je također namijenjeno svim zainteresiranim građanima, a održat će se u prostorijama divanhane u Medžlisu Islamske zajednice u Orašju, s početkom u 19,00 sati. Tom će se prigodom zainteresirane osobe moći prijaviti i za individualne tretmane, koji su besplatni i koji će trajati narednih mjeseci. .

Posljednji sadržaj je predavanje o nasilju nad ženama koje će održati gošće iz sigurne kuće „Lara“ iz Bijeljine. Mjesto održavanja ovoga predavanja je Derby Orašje, u srijedu 28. rujna, s početkom u 16 sati. Pozivnica za praćenje ove, sve aktualnije teme, upućena je svim građanima koje zanima ova problematika. S ova tri sadržaja Udruga žena „Posavski cvijet“ Orašje i službeno će okončati projekt “Ekonomsko osnaživanje žena kao doprinos izgradnji mira u zajednici“, koji je proteklih godinu dana realiziran u suradnji i uz potporu TPO Fondacije iz Sarajeva i Ambasade Kraljevine Norveške u BiH.

 

Preuzeto sa: Radio Orašje