Načelnik Vincetić na završnoj konferenciji MOSLED-a poručio: Inzistirati ćemo na kvalitetnijim projektima i poslovima koji nude viša primanja

U Orašju je održana završna konferencija projekta MOSLED – Održivi lokalni ekonomski razvoj općine Orašje, kojeg je najviše financirala Europska Unija, prenose na službenim stranicama općine Orašje.

U sklopu projekta MOSLED, vrijednog 460 tisuća eura,  izgrađena je funkcionalna kanalizacijska mreža u poduzetničkoj zoni “Dusine” te je olakšan pristup kreditnim linijama malim i srednjim poduzećima.

Između ostalih, na završnoj konferenciji nazočnima se slijedećim riječima obratio i načelnik općine Orašje Stanko Vincetić.

“Kada je u pitanju projekt MOSLED, o njemu sve pozitivno, jedino žalim što završava 31.12. ove godine i volio bih u budućnosti vidjeti još takvih projekata. Efekti projekta su vidljivi, rezultati su jasni i mogu zahvaliti svim sudionicima u projektu, uz želju za uspjehom u daljnjem radu. Poduzetnička zona Orašje otvorena je za nove investitore, ali na žalost, u zoni je preostalo svega nekoliko raspoloživih placeva i za sada imamo razrađen plan na koji ćemo način raditi na njenom proširenju. U zonu ćemo nastaviti investirati i proširivati infrastrukturu na novom dijelu. Naravno, cilj je što više upošljavanja radnika, s tim da ne želimo dobiti radno mjesto pod svaku cijenu. Svjedoci smo da mladi odlaze unatoč nekim otvorenim radnim mjestima koja se ne popunjavaju, iz prostog razloga što ne omogućavaju kvalitetnu egzistenciju, odnosno očekivana primanja na ovim prostorima. Stoga ćemo u budućem periodu raditi selekciju i inzistirati na kvalitetnijim projektima koji nude kvalitetnije zapošljavanje i viša primanja. Ovdje moram izdvojiti dva poduzeća koja trenutno imamo u zoni gdje su plaće dostigle razinu 1000 KM, što bi bio minimum očekivanja ljudi sa ovog prostora. To su poduzeća koja ljudima nude dobra primanja i mi ćemo još raditi na poboljšanju uvjeta njihova rada, istaknuo je Stanko Vincetić načelnik općine Orašje.

Izvori: orasje.ba
Obrada: Mario Pejić/Orašje news