Orašje: Vozaču školskog autobusa godina i četiri mjeseca zatvora zbog bludnih radnji

Kantonalni sud u Odžaku osudio je vozača školskog autobusa inicijala M.M. iz Vidovica na kaznu zatvora od godinu i četiri mjeseca zbog u stjecaju počinjenog kaznenog djela bludnje radnje.

U prvostupanjskoj presudi općinski sud je osudio M.M na godinu dana zatvora. Tužiteljstvo  i obrana optuženog su se žalili na presudu, a kantonalni sud je uvažio žalbu tužiteljstva te povećao kaznu zatvora.

M.M je osuđen da se u periodu od 9.mjeseca 2021 do 5. mjeseca 2022, radeć kao vozač školskog autobusa , neprimjerno ponašao prema više maloljetnih osoba na način da ih je neprimjereno dodirivao po rukama, nogama i leđima. Iskaz protiv njega dale su tri svjedokinje, a sud je iskaze maloljetnih svjedokinja ocijenio kao vjerodostojne.

Sudska vještakinja također je zastupala stajalište da maloljetne žrtve nisu izmislile navedene radnje.

Osuđeni se branio osporavajući vjerodostojnost iskaza žrtava tvrdeći da su iskazi lažni i da mu smještaju zbog negativnih odnosa između njega i članova obitelji žrtava. U obrazloženju presude sud je utvrdio da nema dokaza o negativnim odnosima te je uvažio iskaze maloljetnih svjedokinja.

Presudu kantonalnog suda možete preuzeti klikom OVDJE

 

Autor: Mario Pejić