Policijska potjera kroz Bok, D. Mahalu i Domaljevac: Uhićene tri osobe iz Zvornika

Jučer su mediji izvijestili o policijskoj potjeri koja se odvijala u na prostoru općina Orašje i Domaljevac. O potjeri je, između ostalih, pisao i Dnevni Avaz.

Bijeljinska policija nakon filmske potjere uhapsila je R.G., L.S. i D.J. iz Zvornika, koji su pucali iz vatrenog oružja na policijsku patrolu u Orašju.

Kako je potvrđeno za “Avaz” u PU Bijeljina, grupa je uhapšena oko 17.35 sati na magistralnom putu Brčko – Šamac.

Za vozilom je bila potjera od strane policije u Federaciji, a u koju su se uključili i pripadnici MUP-a RS po dobijanju operativnih informacija da se kreću u pravcu RS.

U potragu za vozilom se odmah uključilo više patrola policijskih uprava Doboj i Bijeljina. Oni su Golfom 5 bježali magustralnim putem Brčko – Šamac i presretnuti su i zaustavljeni u Donjem Žabaru.

O potjeri su pisali i na lokalnoj stranici Domaljevac news, gdje su također izvijestili o pucnjavi. Iz ove stranici potjeru povezuju s nedavnim pljačkanjem kuća u Domaljevcu. Zasada iz službenih izvora nije potvrđeno da li se trojica privedeni dovode u vezu s provalama u obiteljske kuće u Domaljevcu, ili su bježali iz drugih razloga.

Na kraju o svemu se očitovao MUP ŽP. Prema njihovom priopćenju pripadnici MUP-a ŽP pratili su Golf 5 koji se nije zaustavio na signalizaciju policajca. U izvješću MUP-a se ne spominje pucnjava, ali se spominje napad na službenu osobu u Grebnicama.

Priopćenje MUP-a Županije Posavske u nastavku prenosimo u cijelosti

-Dana 11. studenog 2021. godine oko 16,40 sati policijskim službenicima, koji su vršili pojačanu kontrolu prometa na kontrolnom punktu u mjestu Bok, nije se zaustavilo vozilo marke VW Golf registarskih oznaka M29-A-221 crne boje koje se kretalo iz pravca Obudovca i koje se nastavilo kretati velikom brzinom prema Boku. Patrolna ophodnja koja se nalazila na mjestu događaja se dala u potragu za navedenim vozilom kao i ostale policijske patrole koje su se nalazile na terenu te je jedna od ophodnji uočila navedeno vozilo u Donjoj Mahali na magistralnoj cesti M-14.2 kada je isto pokušala zaustaviti uporabom svjetlosnog i zvučnog signala na što se vozač vozila oglušio te se vozilo nastavilo kretati velikom brzinom prema Domaljevcu a patrolna ophodnja se dala u potjeru za istim. Oko 16,50 sati u mjestu Grebnice u ulici Posavskih branitelja kod kbr. 73 dogodilo se KD „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ kojom prigodom su napadnuti policijski službenici koji su se nalazili na kontrolnom punktu i gdje se spomenuto vozilo ponovno nije zaustavilo nego se nastavilo kretati. Nakon kraćeg vremena u mjestu Donji Žabar policijski službenici PU Orašje su zaustavili navedeno vozilo u kojem su se nalazili dvadeset sedmogodišnji R.G., trideset petogodišnji D.J. i četrdeset šestogodišnji L.Š. sva trojica iz Zvornika te su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili gore opisano kazneno djelo imenovani u koordinaciji s policijskim službenicima PS Pelagićevo uhićeni i smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje i nad istim će biti izvršena kriminalistička obrada.

Izvori: Avaz, MUP ŽP, Domaljevac news,