Prof. Amela Mešić dobitnica nagrade za najinovativniju nastavnicu u 2016.g.

Foto: Facebook dodjela nagrada

Amela Mešić, profesorica razredne nastave u OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala dobitnica je nagrade za najinovativniju nastavnicu razredne nastave u ovoj godini, koju je u povodu 20. godina djelovanja u BiH dodijelio Centar obrazovnih inicijativa „Step by Step“, prenosi Radio Orašje

Priznanje i novčana nagrada uručeni su protekloga petka, ( 09.12.2016.god ),  na svečanosti u Sarajevu, a nagradu će, kaže, prof. Mešić odmah usmjeriti za nabavku projektora u učionici.

Prof. Mešić koja u školi u Donjoj Mahali radi već pune dvije decenije, skupa s učenicima 4. razreda, radila je jednomjesečno istraživanje na temu tradicije i običaja ovoga kraja, s osvrtom na prošlost i pogledom na budućnost, koji je primjenjiv i u drugim sredinama, a što je bio jedan od uvjeta ovoga natječaja.

Vjeruje kako će imati priliku svoja iskustva prenijeti i ostalim kolegama, te ih potaknuti da s djecom rade na zanimljivim projektima i „izvuku“ iz sebe najbolje ideje i maštu, kojih sigurno ne nedostaje.

Osim za razrednu, nagrade su dodijeljene i za najinovativnije projekte u vrtićima, u predmetnoj nastavi, u srednjim školama te za stručne suradnike, ukupno u pet kategorija. Na natječaj je pristiglo više od 200 projekata, a među nominiranim u kategoriji vrtića bio je i projekt Kristine Dominković odgajateljice u DV „Pčelica“ Orašje. Pet nagrađenih djelatnika iduće će godine biti u Komisiji za ocjenu i izbor najboljih projekata.

 

Preuzeto sa: Radio Orašje