Tamna strana Posavine o presudi zatvorskom čuvaru Eviću: Tri jebena mjeseca

Na Facebook stranic Tamna strana Posavine  objavljen je članak o presudi zatvorskom policajcu Anti Eviću zbog bludni radnji u zatvoru. . Članak s Tamne strane Posavine u nastavku prenosimo u cijelosti.

-Zatvorski policajac Anto Ević (52) iz Donje Mahale kod Orašja, osuđen je pravosnažno na tri mjeseca zatvora zbog bludnih radnji izvršenih prema osuđeniku.
Ević je kako se navodi u pravosnažnoj presudi, iskoristio svoj položaj zatvorskog policajca stražara u Kazneno- popravnom zavodu u Orašju.
Kantonalni sud u Odžaku donio je pravosnažnu presudu kojom je optuženi Anto Ević, rođen 1971. godine u Donjoj Mahali kod Orašja, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, jer je zloupotrebom svog položaja zatvorskog policajca – stražara u KPZ Orašje učinio bludnu radnju prema osuđeniku koji se prema njemu nalazi u odnosu zavisnosti.

TRI EBENA MJESECA???
A sad da se vratimo na pobunu u KPZ Orašje, koja se dogodila 03.12.2013 godine u kojoj je sudjelovalo 80 zatvorenika. Napokon je donesena presuda. Od 80 njih, osuđena su četvorica. Sva četvorica su dobila po 9 mjeseci zatvora.
Treba napomenuti da se pobuna desila zbog iživljavanja stražara nad zatvorenicima. Treba i izdvojiti jedno ime: Đurislav Mišković. Crndžina pudlica koja je sa kalašem pucala po Donjoj Mahali, čiji je slučaj zataškan i koji je vjerovali ili ne, primljen u KPZ kao stražar. Isti taj Đurislav Mišković je vršio bludne radnje nad djevojkom koja je bila hospitalizirana u klinici za psihijatriju, pa da se podsjetimo:
30:11:2014 godine.
Službenici MUP-a TK intervenirali su subotu uvečer na Klinici za psihijatriji UKC-a Tuzla, nakon što je jedan od dežurnih doktora dojavio kako su se dvoje pacijenata zatvorili u toaletu.
Od dežurnog kantonalnog tužioca saznajemo kako je riječ o zatvorskom čuvaru iz KPZ-a Orašje i djevojci koja ima određene zdravstvene probleme zbog kojih je hospitalizirana na Klinici za psihijatriju.
Službenici MUP-a TK su po dolasku na Kliniku za psihijatriju razvalili vrata toaleta i zatekli dvije osobe u razvratnom položaju.
Dežurni kantonalni tužilac naredio je obavljanje ginekološkog pregleda djevojke kao i druga vještačenja.
Zatvorski čuvar je u službenim prostorijama MUP-a TK zadržan 24 sata, a onda je pušten na slobodu. Istraga se nastavlja.
Istraga nikada nije dovršena a crndžina pudlica je oslobođena svih optužbi. Nakon što se ta priča našla i na našem portalu, javio nam se Đurislav u privatnoj poruci i tvrdio da ima sve dokaze da nije kriv. Đurislav nebi bio Crndžina pudlica kada nam nebi i zaprijetio ali i uz prijetnje je trebalo da se vidimo sa Đuricom kako bi čuli i drugu stranu medalje. Naravno, Đurica se nije pojavio.
Đurislav Mišković je jedan od glavnih svjedoka za slučaj “pobuna”, no on kao glavni svjedok, nije se pojavio ni na jednom ročištu. Zbog njega se ročište odgađalo na dva-tri-četiri mjeseca i tako 9 (devet godina).
Iz Crndžinog stada se izdvojila i Ivanka Stanić koja je vodila tužiteljstvo, te je uporno pozivala starije zatvorske čuvare da daju iskaz, većina ih se nije ni sjećala tog slučaja, no netko mora biti kriv i odgovarati za pobunu. To vam je ista ona koja je imenovana za glavnu tužiteljicu a koja je vjerovali ili ne “pod uvjetnom kaznom”. Da napomenemo da su se pregledali video materijali na sudu i gdje se ne vidi da je optužena četvorka počinila ikakav drugi prekršaj osim što su sudjelovali u pobuni. Bez obzira na sve, sud je donio odluku i bez saslušanja Đurislava Miškovića koji se nije pojavio na sudu 9 godina i od 80 zatvorenika optužio četvoricu.
Zanimljivo je da jedan od osuđenika živi u Njemačkoj, tom istom se prijetillo potjernicom ako ne bude dolazio na ročišta, na ročišta koja su bila svaka dva-tri ili četiri mjeseca i na kojima se glavni svjedok nije uopće pojavljivao. Isti je morao unajmiti odvjetnika koji je godinama obećavao nagodbu, novčanu ili uvjetnu kaznu i na taj način izmuzao od oštećenog 6000 eura. Radi se o odvjetniku Marijanu Ivanoviću, na kojeg je navodno izvršen pritisak, jer jedan od osuđenika kojeg je on zastupao, nije imao opravdan izostanak na pojavu ročišta na sudu, govorimo o istom ročištu koje je odgađano devet godina i na kojem se Đurislav Mišković kao glavni svjedok, uopće nije pojavljivao. Ivanović je tvrdio da je sve pod kontrolom. Da se ne brine ništa, jer tobože: Kremena Marković (glavna sutkinja) je njegova rodica. Očito da je Ivanoviću odgovaralo odgađanje ročišta, on je svaki mjesec dobijao uplatnice a nije učinio apsolutno ništa.

 

Izvvor: Facebook