Tolisa: Prijavio krađu osam pištolja

Policija u Orašju zaprimila je nedavno prijavu od osobe u Tolisi kako je osobi otuđeno 8 pištolja.

-Dana 14. kolovoza 2023. godine oko 09,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je M.O. rođen 1968. godine, nastanjen u Tolisi prijavio da je u proteklih mjesec dana iz njegove obiteljske kuće iz ormara za oružje nepoznata osoba ili više njih otuđila 8 komada raznih pištolja. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Krađa”.

Ono što je zanimljivo je da ova prijava dolazi u vrijeme kada su se pojavile neslužbene informacije da je pištolj kojim je ubijena Nizama Hečimoivć registriran na osobu s područja grada Orašja. Da li su ovi slučajevi povezani? Službeno, institucije šute. Na naše upite iz MUP ŽP su rekli da pitamo MUP TK, a iz MUP TK nisu odgovorili na naš upit. Ukoliko iz MUP TK odgovore na naš upit, mi ćemo u cijelosti objaviti njihov odgovor.

Na kraju, MUP TK će po okončanju istrage morati objaviti čiji je pištolj kojim je ubijena NIzama. Time će se potvrditi ili demantirati neslužbene informacije da je pištolj registriran na osobu s područja grada Orašja.

Autor: Mario Pejić

 

Izvor: MUP ŽP