Uvjerenja razvojačenim braniteljima: Mirovinsko nekom naplatilo izdavanje uvjerenja, a nekom ne

Prije nekoliko dana Federalno ministarstvo branitelja raspisalo je javni natječaj za podjelu jednokratne novčane potpore razvojačenim braniteljima. Jedan od dokumenata koji se traži kao uvjet za dobivanje pomoći je uvjerenje od Federalnog zavoda za mirovinsko osiguranje da podnosilac zahtjeva i članovi njegove porodice nisu korisnici domaće ili inozemne mirovine.

Nekim uvjerenja naplaćena, a nekim ne.
U vezi dobivanja ovog uvjerenja, naš portal kontaktirao je Marko Benković – Rile tvrdeći kako su iz Mirovinskog tražili da se uplati 10 KM za dobivanje uvjerenja, a da su par dana poslije uvjerenja dijelili besplatno, te da onima koji su uplatili za uvjerenje odbijaju vratiti novac.




-Pio mio uzeo po 10km od razvojačenih branitelja bez ikakvih primanja nakon dva dana su ukinuli plaćanje a onima koji su već platili neće da vrate novac trebalo im djeci za lijekova, objavio je Benković na svom FB profilu.

Postavlja se pitanje zašto su iz mirovinskog nekome naplatili izdavanje uvjerenja, a nekom ne, odnosno zašto su počeli pa prestali naplaćivati izdavanje uvjerenja?

 

Kontaktirali mirovinsko. 
Kako bi dobili odgovore na pitanja vezana uz izdavanje uvjerenje putem E-maila kontaktirali smo ispostavu mirovinskog zavoda u Orašju.

Ukoliko iz mirovinskog dobijemo odgovor na iznesene radnje u cijelosti ćemo ga objaviti na portalu.

 

Autor: Mario Pejić