Županija Posavska: Vlada mora objaviti kome daje naše novce

Prošle godine Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređena Županije Posavske na osnovu odluke vlade raspisalo je natječaj za dodjelu nepovratnih sredstva iz Granta za razvoj poduzetništva i obrta u ukupnom iznosu od 700 tisuća maraka.

Tih 700 tisuća maraka odavno je podijeljeno, ( ove godine taj grant iznosi 900 tisuća maraka ), a sve do sada Ministarstvo gospodarstva i vlada ŽP nigdje nisu objavili spisak korisnika, odnosno nisu objavili koja poduzeća i obrti su dobili sredstva i u kojem iznosu.




Budući da vlada i ministarstvo nisu htjeli sami objaviti kome daju naš novac, ( što budi sumnju na korupciju i zloupotrebe sredstava ), danas sam kao vlasnik portala putem E-maila poslalo Ministarstvu gospodarstva i prostornog uređenja zahtjev da mi Ministarstvo gospodarstva dostavi spisak korisnika i isplaćene iznose iz dotičnog granta za 2016 godinu.

Čim od ministarstva dobijem bilo kakav odgovor, putem portala ću o tome obavijestiti javnost. Ako ništa drugo, najmanje što od naše vlade možemo tražiti je da nam kažu po kojim uvjetima i kome dijele naše novce.

 

Autor: Mario Pejić