Županija Posavska: Vlada se hvali sufinanciranjem udžbenika, šuti o financiranju večeri Hercegovine u Posavini

Pod vodstvom Đure Topića vlada Županije Posavske nastavila je s praksom neobjektivnog i neprofesionalnog izvještavanja javnosti. Na primjer, vlada Županije Posavske je u izvješću sa zadnje sjednice vlade navela kako je odobreno 188 tisuća maraka za sufinanciranje udžbenika u školama. Također vlada je navela da je izdvojila 50 tisuća maraka za Sveučilištu u Mostaru, te tri tisuće maraka udruzi žena oboljelih od raka dojke “Narcisa”.

I dok vlada ističe kada se odobravaju novci za društveno korisne svrhe, ( što je rijetkost ), vlada šuti o tome kada se novci odobravaju za zabave i beskorisne stvari. Tkao je na primjer vlada Đure Topića prešutila da je izdvojen veliki iznos novca za večer Hercegovine u Posavini. Iako iz vlade ne žele reći koliko su izdvojili, prema neslužbenim informacijama radi se o iznosu od blizu 100 tisuća maraka.

Ne treba ni napominjati da na tu večer nisu pozvani svi mještani Županije Posavske, da nisu čak ni objavljeni kriteriji po kojima bi se moglo odučiti tko će prisustvovati, već da su pozivnice dijeljenje kao da je riječ o privatnoj zabavi.

Jedno se ističe, drugo se cenzurira. Na gore navedenom primjeru jasno možemo zaključiti da su izvješća Topićeve vlade obični propagandni uradci, namijenjeni obmanjivanju Posavskog naroda.

Autor: Mario Pejić