Županija Posavska: Zdravstveni radnici prijete generalnim štrajkom

Danas je ispred zgrade vlade ŽP održan prosvjed zdravstvenih radnika. Sindikat zdravstvenih radnika traži povećanje plaća za sve osoblje zaposleno u zdravstvenom sektor Županije Posavske.  Iz sindikata zdravstva ističu kako nisu zadovoljni dosadašnjim pregovorima, te da ako ne dođe do dogovora, sindikati će pokrenuti generalni štrajk.

Vezano uz štrajk ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković je kazao kako vlada ŽP ne može ispuniti zahtjeve sindikata, ali kako se on nada da do generalnog štrajka neće doći. Ministar svu krivnju za propast pregovora prebacuje na sindikat, te kaže kako je ministarstvo poslalo više ponuda, a kako iz sindikata ne žele da surađuju s ministarstvom.

Najspornija točka pregovora su povišice za nemedicinsko osoblje zaposleno u zdravstvu. Sindikat traži da povišice uključe i nemedicinsko osoblje, dok ministarstvo nudi povišice samo zdravstvenom osoblju.

I dok se vlada i sindikat prepucavaju, građanima ŽP prijeti generalni štrajk u zdravstvu, čije posljedice će najviše osjetiti pacijenti koji su u svemu najmanje krivi.

Izvori: Vlada ŽP, Radio Orašje

Autor: Mario Pejić

 

 

1 Comment on Županija Posavska: Zdravstveni radnici prijete generalnim štrajkom

Comments are closed.